E3-mässan kommer att öppnas upp för allmänheten

Om du länge har drömt om att få besöka det stora spelspektaklet i Los Angeles, som går av stapeln varje sommar, kan du börja fila på reseplanerna nu. E3-mässan kommer nämligen att öppnas upp för besökare som inte är en del av spelmedia från och med årets upplaga. I takt med att utgivarnas intresse för mässan har svalnat, har arrangörerna successivt lättat på reglerna för ett entrépass och de senaste åren även släppt in diverse YouTube-personligheter.

Nu kommer det dock räcka med att du betalar de 250 dollar som biljetterna kostar för att få inträde till mässgolvet för att testa alla nya spel.

Det är lätt att förstå varför denna ändring sker, och även om det är trevligt att fler får uppleva detta omfattande arrangemang är det mer talande för den falnande relevansen för E3-mässan. Utgivare behöver inte längre dessa evenemang i samma utsträckning, med tanke på att de enkelt kan kommunicera sina meddelanden direkt till målgruppen genom andra kanaler. De stora presskonferenserna är förstås fortfarande lika spännande varje år, men mässgolvet krymper kontinuerligt i takt med att utgivare bryter sig ut och håller egna evenemang.

Jag misstänker att E3-mässan kommer att fortsätta gå igenom förändringar under kommande år, för att anpassa sig till hur branschen ser ut i dagsläget. Förhoppningsvis blir det åtminstone några år till av spännande uppesittarkvällar mitt i sommaren, för det har trots allt blivit en långlivad tradition för mig. Biljetterna kommer att börja säljas på måndagen den 13 februari, och om du siktar på att köpa en behöver du troligtvis vara ganska snabb.

Kommer du att besöka E3 i år?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Johan Lindros Johan Lindros

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.