Danganronpa-serien tar steget till PS4

En av mina absoluta favoritspelserier till PlayStation Vita är utan tvekan Danganronpa-serien. Både Danganronpa: Trigger Happy Havoc (8/10) och Danganronpa 2: Goodbye Despair (8/10) bjuder på fantastiska berättelser i form av visuella romaner med väldigt färgstarka karaktärer. Vi får även bekanta oss med Monokuma – en av de bästa antagonisterna på många år.

I väntan på den riktiga uppföljaren, Danganronpa V3, kan du glädjas åt att du faktiskt kan spela ikapp i serien även om du inte äger en Vita. Båda spelen i huvudserien ska nämligen ta steget till PlayStation 4 under nästa år.

I början av 2017 kommer du alltså att få möjligheten att besöka Hope Peak Academy i hopp om att lösa de bisarra mysterier som utspelar sig i elitskolan. Båda spelen kommer att vara paketerade i en och samma utgåva, vilket betyder att du kommer att ha åtskilliga timmar av ledtrådssökande och rafflande rättegångar att ta dig igenom.

Danganronpa V3 kommer troligtvis också att dyka upp nästa år, men jag misstänker att vi kommer att få vänta ett tag på detta spel. Den japanska versionen släpps i januari, och eftersom det fortfarande är en relativt nischad serie kan det nog dröja ett tag innan spelet är lokaliserat och färdigt för lansering i väst.

Kommer du att skaffa Danganronpa 1•2 Reload?

Kommentera