Bulletstorm: Full Clip Edition gästas av Duke Nukem

Under förra konsolgenerationen fick vi ta del av en (på många vis) väldigt färgstark förstapersonsskjutare vid namn Bulletstorm. Den dömdes ut lite väl fort av ganska många, eftersom manuset till en början bestod av ganska många fåniga skämt som kanske inte träffade lika säkert som de borde ha gjort. Under denna yta fanns dock en väldigt smart skjutare som belönade kreativitet i det sätt som du tog hand om dina fiender, vilket framkallade en härligt arkadliknande poängjakt.

Det har länge talats om en nyversion av spelet sedan utvecklarna People Can Fly bröt sig loss från Epic Games och blev självständiga. Under nattens sändning av The Game Awards blev det hela bekräftat.

I samband med att Gearbox-chefen Randy Pitchford tillkännagav att företaget öppnar upp en ny publiceringsdel av företaget blev det även officiellt att Bulletstorm: Full Clip Edition kommer att bli det första spelet de står som utgivare för. Det är dock inte bara det gamla spelet i ny polerad form, utan Gearbox har bestämt sig för att sätta egen prägel på produkten också.

Förutsatt att du förhandsbokar spelet kommer du att kunna spela igenom hela berättelsen med Duke Nukem i huvudrollen, istället för Grayson Hunt. Randy Pitchford är ju övertygad om att den gamle Duke fortfarande är relevant nuförtiden, men jag tvivlar ju starkt på att den karaktären har en framtid.

Trots detta kommer jag definitivt att spela igenom ett varv till i denna smått vansinniga skjutare, då själva poängsystemet är en riktigt bra idé. Förhoppningsvis säljer denna nyversion lite bättre än originalet, så att vi på sikt kanske kan få se en uppföljare också.

Kommentera