Birthdays släpps till PlayStation 4 i Europa

I den aldrig sinande strömmen av smålustiga och relativt knepiga spel från Japan, dyker det titt som tätt upp rejäla överraskningar. De flesta har avsändaren NIS, eller Nippon Ichi Software, och detsamma gäller förra veckans nyhet att Yasuhiro Wada, skaparen till Harvest Moon, utvecklar ett helt nytt spel.

Det är återigen en slags simulator som utvecklas men istället för att leka bonde, kommer spelaren denna gång ikläda sig rollen av en skapare av planeter, en slags gud. Projektet kallas för närvarande Birthdays och är planerat att släppas i Japan under januari nästa år. NIS America har nu bekräftat att spelet kommer att lokaliseras och släppas till PlayStation 4 i Europa.

I spelet är det din uppgift att skapa miljöer där livet kan börja; människor, dinosaurier eller växter spelar ingen roll eftersom allt behövs för en sund balans i världen. Målet är en välbalanserad värld där livsformer från olika delar av vår fauna kan utvecklas och leva tillsammans i harmoni.

I filmen visas en liten del av en värld där vi kan följa den gudalika varelsen i en resa runt landskapen. Det som lockar mig mest är dock själva skapandet, vilket verkar ha hämtat tonvis av inspiration från det smått fantastiska Populous, skapat för nästan 30 år sedan av Bullfrog, med Peter Molyneux i spetsen. Miljöbyggandet ser riktigt intressant ut och tillsammans med det lugna drivet framåt i form av utveckling och händelser, verkar det bli en angenäm upplevelse. Nu återstår bara den stora frågan: vad händer när vi når utkanten av den fyrkantiga världen?

Ser du fram emot att bygga världar och klappa dinosaurier?

Kommentera