Inför E3 2018 – Martins drömmar

För mig har det blivit en tradition att leverera en liten önskelista inför E3; en samling drömmar som förmodligen aldrig kommer att slå in, men som jag ändå känner är relevant. I år firar jag treårsjubileum med mina vilda fantasier och jag hoppas att du håller med, åtminstone i några fall.

Personligen har jag aldrig fallit för lockelsen att betala extra pengar föra att låsa upp nya karaktärer eller färdigheter och därför tror jag att min första önskan faller väl ut i år. Spelbranschen har infekterats av kostsamma tillägg där spelarna måste betala för ”loot crates” eller kort som låser upp nya möjligheter att dominera i spelet, men i grund och botten är det uppenbart att det är lusten efter pengar som driver företagen att införa sådana diaboliska mekaniker. Ta bort, gör om, gör rätt!

Nu till drömmarna och fantasierna, häng med!

Ett nytt vocaloid-spel ser dagens ljus

Hatsune Miku har glänst solo i ganska många år nu när det kommer till rytmspel med vocaloid-musik, och det dröjde ända till 2015 innan konkurrenten IA släpptes lös på PlayStation Vita då IA/VT Colorful släpptes. Drömmen jag har inför 2018 består i att en ny personlighet som Gumi, MAYU eller varför inte SF-A2 Miki, får en chans att framträda. Om inte denna dröm uppfylls, blir jag lika tacksam om vi får lära känna den mörka sidan av Hatsune Miku i form av ett dödsmetallångande rytmspel med låtar från albumet Vocaloud där divan till och med lyckas med en insats i growl.

Burnout Paradise 2 utannonseras

Även om Johan redan har skrivit om denna önskan, känns det som att jag vill spä på oddsen genom att i smyg be till spelgudarna om ett nytt Burnout. Många av personligheterna som var med och gjorde Burnout Paradise (10/10) till ett mästerverk har hoppat av Criterion Games och jobbar nu i andra studior, men några av mästarna finns fortfarande kvar. Jag hoppas innerligt att EA äntligen släpper spelutvecklaren lös och låter individerna skapa ett helt nytt racingspel i Burnout-universat. Kanske blir det ett Burnout Heaven, eller Burnout Haven inom kort?

PlayStation Quaqua introduceras

I skuggan av den enorma framgången som Nintendo Switch har fått under gångna året, lanserar nu Sony en motattack i form av PlayStation Quaqua (var som helst, eller anywhere på latin). Enheten är i princip en kraftigt nedbantad PlayStation 4 som du kan spela på var som helst. Den är lite större än PlayStation Vita men har fördelen att vara 100% kompatibel med befintliga PlayStation 4-spel. Självklart kan du spela på den handhållna enheten och sedan enkelt ansluta den till din befintliga konsol för att fortsätta att spela på din TV när du har lust. Minneskorten lagrar enorma mängder data och kostar skjortan då de är specialtillverkade för PlayStation Quaqua.

IllFonic blir barnvänliga (Saturday the 14th)

Efter framgången med Friday the 13th: The Game (8/10), annonserar utvecklaren att de nu har bemästrat genren överlevnad och tar upplevelsen till en helt ny nivå. I den nya VR-titeln Camp Horror: Survive the School trip, utmanas du som lärare att överleva en helg tillsammans med trettio sjätteklassare under en skolresa. Det existerar ingen mördare, ingen skräck och ingen läskig musik, utan faran levereras i form av bördan av att ansvara över en mängd opålitliga individer. Ta fram ficklampa och valium!

Det här var några av mina drömmar, vad drömmer du om?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.