E3 2015: Martins önskelista

Om tomten nu inte finns och det dessutom inte är i närheten av julafton, vad skulle då kunna få en knepig spelare som jag att bli som ett barn igen? E3 såklart! Nu tänkte jag dela med mig av min önskelista, helt baserad på vad jag innerst inne verkligen skulle vilja se på mässan om jag fick välja fritt ur min fantasi. Observera att en del spel som jag skriver om förmodligen aldrig kommer att komma ut alls, det här är som sagt min önskelista!

Mirror’s Edge Catalyst

Är det för mycket färg i den här vyn? Saknas det röda färger?

Är det för mycket färg i den här vyn? Saknas det röda färger?

Electronic Arts har precis bekräftat att det nya spelet i parkourhjälten Faiths äventyr heter Mirror’s Edge Catalyst och att det är en föregångare till det underbara spelet som släpptes 2008. För min del spelar allt det där egentligen ingen roll. Det viktigaste av allt är att DICE inte har tummat på estetiken och känslan i spelet; jag vill springa och fly, jag vill flyga från hustak och hoppsparka korrupta poliser! Star Wars: Battlefront i all ära, jag älskar Stjärnornas Krig också, men nu tycker jag att det är hög tid att ge oss ett datum för Faiths återkomst, helst i år eller varför inte nu!

Fallout 4

Tummen upp för Bobbleheads i Fallout 4!

Tummen upp för Bobbleheads i Fallout 4!

Ja, sannerligen, det kommer! Utannonseringen var inte en dag för tidigt – som jag har längtat! Personligen har jag konsumerat en såpass stor dos av Fallout 3 att inte ens ett hus fullt av Rad-X kan rädda mig. Det tisslas och tasslas om ett eventuellt släppdatum där online-affärerna lutar åt sista december och spelskribenter runtom i världen påstår att det kommer tidigare. För min del råder ingen tvekan; jag har redan förbokat spelet och förvarnat min chef om att jag förmodligen kommer att känna mig krasslig någon gång i november/december. Önskan från mig är en bättre spelupplevelse – har jag glömt att ta på mig hatten vill jag gärna kunna fortsätta spela!

Musikspel

Förstapersonsvy från Dubstep Hero...I Martins drömmar...

Förstapersonsvy från Dubstep Hero…I Martins drömmar…

Jag erkänner på en gång att om en utvecklare släpper loss en Vocaloid på scen, har de redan vunnit E3 i min värld. Men det jag tänkte önska här nu är två saker: Rock Band: Slipknot 666 Edition – en fullständigt makaber och skrikande mörk variant av partyspelet som blandar skrik och skönsång, kaos och samspel. Det andra upplägget skulle vara en skruvad variant av DJ Hero där jag som spelare får ta vanlig radiomusik och krossa den fullständigt med djup bas och pulserande Dubstep-ljud. Kanske skulle spelet kunna heta Dubstep Hero? Skrillex söker patent…

Level 5

Ryktena florerar...kommer det ett Ni No Kuni Ni eller är det så att tomten inte finns?

Ryktena florerar…kommer det ett Ni No Kuni Ni eller är det så att tomten inte finns?

Hej underbara utvecklarstudio! Vad har ni sysslat med sedan Ni No Kuni för PlayStation 3? Jaha, massvis med Professor Layton-spel till andra plattformar? En del annat halvobskyrt till andra plattformar? Jag förstår! Vad jag egentligen vill se på E3 är att ni antingen släpper en variant av Fantasy Life till PlayStation Vita eller visar Ni No Kuni 2! Ni har väl förstått att ”Ni” betyder två på japanska va? Så när får vi Ni No Kuni Ni då?

The Last Guardian

Se in i mina ledsna ögon...snälla, överge inte din förbokning!

Se in i mina ledsna ögon…snälla, överge inte din förbokning!

Titt som tätt får jag en påminnelse från min spelaffär på nätet att de fortfarande inte har fått in spelet som jag förbokade för fem (!!!) år sedan. De undrar försynt om jag vill avboka spelet eller fortsätta med min plats i kön. Jag svarar aldrig utan sväljer (ytterligare) en bit av mitt hopp och mitt sunda förnuft och blickar framåt. Ryktet nu säger att en ny spelstudio har tagit över konceptet och att vi förhoppningsvis får se produkten av vår väntan snart. Själv låter jag blicken vandra trånande över Ico och Shadow of the Colossus. Tanken slår mig; kanske ska jag spela de där spelen snart, tänk om The Last Guardian kommer ut trots allt?

Nyversioner (!)

Kom tillbaka, Shepard! Allt är förlåtet, till och med Mako-uppdragen!

Kom tillbaka, Shepard! Allt är förlåtet, till och med Mako-uppdragen!

Jag vet att många säkert skakar på huvudet nu men faktum är att det finns en del spel och spelserier som jag gärna skulle vilja återvända till igen. Burnout Paradise är det första spelet som jag skulle vilja spela i högupplöst, återuppstånden form. Redan innan jag färdats min första mil i PlayStation 3-versionen var jag såld på den visuella upplevelsen som spelet erbjöd mig. Nu när jag ser vad dagens Sonykonsol klarar av, börjar mitt hjärta att bulta av upphetsning; tänk att få fara fram längs Webster Avenue i en platinafärgad, högupplöst Jansen P12!

Mass Effect-serien är min andra önskan, inte för att spelet behöver någon direkt uppgradering i mekanik eller utseende utan snarare för att jag längtar tillbaks till Shepards äventyr något så fantastiskt mycket. Skulle det vara så att det faktiskt kommer en nyversion av Mass Effect-trilogin lovar jag här och nu högtidligt att jag ska erövra alla tre platinumtroféer i serien!

Indieutvecklare med stora ambitioner

Rime...snälla, kom ut snart!

Rime…snälla, kom ut snart!

Nästan precis för ett år sedan, på E3 mässan 2014, visade Sony upp tre blivande underverk; Abzû, No Man’s Sky och Rime. Vad som än visas av de här tre spelen under nästa vecka kommer att göra mig lycklig eftersom de allihop visar på sanslös potential. Tequila Works, Hello Games och Giant Squid är utvecklarna som en gång för alla kommer att visa att indiespel inte behöver vara pixliga verk med fokus på klockren spelmekanik. Min önskan nu är att få konkreta släppdatum för dessa mycket lovande spel.

Det där var min önskelista inför E3, vad har du skrivit upp på din?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.