PSbloggens topplista: Chefredaktörens åtta enklaste platinumtroféer

Trots att Troféjakten har börjat så har jag redan tagit en hel del platinumtroféer. Just därför tänkte jag lista de som var de allra enklaste att plocka hem för att kunna tipsa de som vill vara med i detta galna projekt. Jag har trots allt redan en ganska hyfsad startpunkt.

Denna lista baseras på de pokaler som har tagits före den 15 januari.

8. Ratchet & Clank: A Crack in Time

ratchetclank

Det krävdes förvisso två genomspelningar eftersom jag behövde låsa upp en ny svårighetsgrad, men även på den högsta nivån var det en barnlek att plöja genom hela handlingen. Tack och lov är detta ett väldigt bra spel, så jag led aldrig under genomspelningarna.

Svåraste troféen: My Blaster Runs Really, Really Hot

Enklaste troféen: For a Rainy Day

7. Sly 2: Band of Thieves

sly2

Det har bara hänt en gång som jag har tagit en platina när jag har recenserat ett spel, och det är just denna titel. Bortsett från lite samlande av pengar för att kunna köpa dyra saker, så går allt ut på att endast klara av kampanjen. Lika enkelt som trevligt spel.

Svåraste troféen: You Look Great in Pink

Enklaste troféen: Loot Pockets

6. Spare Parts

spareparts

Åter igen en väldigt tråkig trofélista som innebär att majoriteten av troféerna tas genom kampanjen, för att sedan handla om samlande av meningslösa prylar. Tack och lov finns det ett samarbetsläge som gör det lite mer uthärdligt, men i slutändan är det ett ganska mediokert spel.

Svåraste troféen: Ship’s Engineer

Enklaste troféen: Shop-o-bot

5. WWE: Legends of Wrestlemania

wwe-legends-of-wrestlemania

Det här är inget som spel som du bara klarar av genom att köra genom alla lägen, utan du behöver en vettig guide för att veta exakt vad som gäller. Oavsett om du har en sådan eller inte är det här ändå en enkel platina, men du kan skära ner tiden rejält med en mer strukturerad genomspelning.

Svåraste troféen: Medal Collector

Enklaste troféen: Created a Legend

4. Alla LEGO-spel

marvel-lego-superheroes

De må ta en väldigt, väldigt lång tid, men ifall du har tiden är du garanterad en platinatrofé om du spelar ett LEGO-spel. Tack vare de röda brickorna som bland annat låser upp detektorer och multiplikatorer för mynt, så får du massvis med ledtrådar utan att behöva använda dig av en guide. Med tanke på hur pass bra majoriteten av spelen är känns detta ändå som en välinvesterad tid.

Svåraste troféen: Att nå 100 % i spelet

Enklaste troféen: Den som går ut på att du ska använda ett objekt som du får under kampanjen

3. Megamind

megamind

Barnspelen brukar oftast vara busenkla, och det här är inget undantag. Den enda ”utmaningen” är att klara av bossarna utan att dö, vilket är betydligt enklare än vad det låter. Att det sedan är ett helt fantasilöst spel är ett helt annat ämne.

Svåraste troféen: Psychotic Win

Enklaste troféen: Assistant Collector

2. Hannah Montana: The Movie

Hannah-Montana-The-Movie

Ifall det här hade varit en topplista över de mest ökända och enkla platinaspelen hade detta tonårsfenomen legat högst upp. Med tanke på hur huvudpersonen är idag blir det en närmast komisk upplevelse, men det är också det enda positiva som går att säga om spelets kvalitet. Var beredd på att smutsa ner dina händer rejält om du tänker ta dig an detta horribla spel.

Svåraste troféen: Superstar

Enklaste troféen: Bullseye

1. The Walking Dead

walkingdead

Tack och lov behöver inte en enkel platina betyda att du måste spela något dåligt spel, för i det här fallet handlar det om en riktigt bra titel. Eftersom spelet fokuserar så hårt på berättelsen vill utvecklarna att du inte ska göra val enbart för att få en specifik trofé, så därför kommer du att plocka samtliga genom att enbart klara av berättelsen. Lika busenkelt som roligt.

Svåraste och enklaste troféen: Alla

 

Vilken platinumtrofé är den enklaste som du har tagit?

4 kommentarer
  1. Johan Lindros Johan Lindros
  2. jonasbylin jonasbylin
  3. HermanToothrot HermanToothrot
  4. Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.