Vad spelar du i helgen? [Vecka 47 2023]

Nu är det bara en vecka kvar till advent och det finns säkert både glögg och pepparkakor i stugorna. Det bästa med senhösten och vintern tycker jag är att få boa in sig i soffan och spela TV-spel i lite längre sessioner. Det finns ingen som tjatar om att tillbringa tid ute när uteserveringarna stängt och solen syns som mest ett par timmar mitt på dagen.

På spelfronten fortsätter det att ticka in recensionsspel och du har flera recensioner att se fram emot de kommande veckorna. Tidigare i veckan kunde du läsa om expansionen Tales of Arise: Beyond the Dawn (5/10) som inte levde upp till Jespers förväntningar. Men nu pratar vi i redaktionen om våra helgplaner och undrar vad du har tänkt att spela?

Martin går i Harrys fotspår

Undrar vad som finns där borta? Jag får lite Skyrim-vibbar…

Jag vet ärligt talat inte vad som har hänt. Det var väldigt länge sedan jag har haft tillräckligt med tid att sätta mig ned för att avnjuta ett spel. Och jag har egentligen inte det nu heller. Men av någon anledning blev jag så lockad av Hogwarts Legacy efter att ha lyssnat och hört min hustru spela det.

Så jag köpte det på rea, slängde ”jag har inte tid” bland skräpet och beger mig in i magins värld. Så lång tid kan det väl inte ta att spela igenom?

Jonny hänger i förorten

Kan man beställa ett glas mjölk?

Jag har en ordentlig mix av recensionsprojekt att sysselsätta mig med den kommande tiden, något som såklart alltid är spännande. Senast in är indietiteln Orten Was the Case, och som du kanske anar på titeln är det ett svenskutvecklat spel. Med orten som tema och en handling som kretsar kring loopar i tiden och jordens undergång kan man lugnt säga att min nyfikenhet är väckt.

Det blir dessutom mer storstadshäng, framförallt levererad av Robocop: Rogue City som jag tänkte runda av inom kort, Men även The Awakened King, den första expansionen till Remnant 2 (8/10)

Jesper tjuvar vidare

Det är bara att hålla tummarna för en kritisk träff så att det blir en bonusrunda.

Precis som förra veckan spelar jag vidare i det berättelsetunga strategispelet Persona 5 Tactica. Jag tror att jag är ungefär halvvägs igenom spelet och räknar med att ha en recension klar inom en inte alltför avlägsen framtid. Jag har köpt en liten hög med spel på Black Friday-reorna och skulle jag behöva variera mig så provar jag nog Synth Rider (9/10) men för PlayStation VR2.

Vad spelar du i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.