Vad spelar du i helgen? [Vecka 45 2018]

Om tiden fortsätter i det här rasande tempot, är det snart slut på november månad redan men som tur är har vi ju några veckoslut kvar, åtminstone fram till årets slut. Trots höstmörker, har veckan känts ovanligt ljus för oss på redaktionen då vi har fått möjligheten att beta av några eftersläntrare i stormen av spel som drabbat oss på senare tid.

Med titlar såsom cowboy-mastodonten Red Dead Redemption 2 (9/10), FMV-mordgåtan The Shapeshifting Detective (7/10) och det japanska, småtokiga Taiko no Tatsujin: Drum Session! (6/10), råder det dock inga som helst tvivel på att vi har haft en färgglad vecka. Vi hoppas att du har haft en lika givande vardag som oss nu när vi lyfter blicken och ser fram emot helgen.

Martin söker fler ”själ” att älska Miyazaki

Snacka om perfekt tajming för ett foto!

Snacka om perfekt tajming för ett foto!

Ja, gissa vad? Jag ska spela Dark Souls: Remastered (10/10) i helgen! Jag börjar närma mig slutet av min andra genomspelning och är lika förälskad i upplevelsen som tidigare. Ett fåtal saker återstår innan jag kan påbörja min tredje omgång av detta fantastiska verk; allt för att föräras en platinatrofé. Om det är något spel som är värt de timmarna som jag har lagt ned i speltid, då är det ta mig tusan Dark Souls.

Sedan har jag även ett recensionsspel att ta tag i. Denna gång handlar det om att dokumentera händelserna i första världskriget med hjälp av en kamera. Spelet heter 11-11: Memories Retold och berättar historien om kriget från två helt olika synvinklar. Jag har även sneglat trånsjukt på From Softwares debut i VR-världen; Déraciné, och förmodligen kommer jag inte att kunna hålla mig från att köpa och spela det. Om så är fallet, lovar jag att dela med mig av mina tankar i en recension.

Jerry firar fars dag med partyspel

Ap-o-kalyps! Eller var det ap-o-kalops?

Ännu har jag inte lagt cowboyhatten på hyllan och jag tänker fortsätta utforska den enorma västern i Red Dead Redemption 2. Under helgen ska jag utföra fler sidouppdrag och jaga efter sällsynta djur ute i den berikande faunan. Min fru har blivit intresserad och börjat spela spelet också, och jag ser fram emot att följa hennes långa resa med Arthur Morgan.

Jag har tagit mig an PlayLink-titlarna Knowledge is Power: Decades och Chimparty, två olika partyspel där flera spelare kan delta bland festligheterna med mobiler eller surfplattor till hands. Jag är säker på att dessa festliga titlar kommer att samla familjen under fars dag.

Johan återvänder till lönnmördarrötterna

Altaïr håller koll på läget i Akko.

Efter att ha tillbringat över 70 timmar i Assassin’s Creed Odyssey har jag förstås följt det enda logiska steg som följer detta. Jag har startat upp originalspelet i serien. När Assassin’s Creed dök upp som förmån i Xbox-motsvarigheten till PlayStation Plus kände jag mig manad att undersöka hur pass väl det har åldrats och få lite perspektiv på hur serien har utvecklats.

Detta ledde förstås till att jag fastnade helt i spelet igen som, trots en del skavanker, fortfarande är ganska underhållande. Den optimistiska delen av min hjärna beslöt sig omedelbart för att spela igenom hela serien från början igen, men det känns ju som ett ganska omfattande projekt. Helgen kommer i alla fall att tillbringas tillsammans med Altaïr, sedan får vi se vart det leder.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.