Vad spelar du i helgen? [Vecka 28 2021]

Efter att ha fått ett litet smakprov på vettiga temperaturer förra helgen är värmen tillbaka på ett snudd på kvävande vis. Undertecknad har dock slutligen tagit upp kampen mot detta och beställt en AC-enhet, och snart kommer det att vara minusgrader i lägenheten om allt vill sig väl.

Om du redan han tagit detta steg och har funnit svalkan i vardagen har du sannolikt en del spelplaner i helgen, men först går vi igenom vad som sker i redaktionen.

Martin ändar världen och samlar plankor

Dö, din förpestade varulvsbest eller vad du nu är…

På recensionsbordet damp Neo: The World Ends with You; uppföljaren till Nintendo DS-spelet The World Ends with You. Jag spelade ursprungstiteln för en herrans många år sedan och vill minnas att jag gillade det ganska väl. Därför ska det bli intressant att återvända till det fiktiva Japan och klå upp mängder av ondsinta varelser, oavsett om det råkar vara dinosaurier eller människor.

Om jag får någon tid över, blir det säkert en del timmar i det fantastiska Stranded Deep. Jag har modifierat min nuvarande spelrunda så att jag har bossarna nära min ursprungsö och därför laddar jag för fullt för att möta dem och kanske inbringa en trofé eller två.

Jesper dyker in i folks medvetanden

Stämningen pendlar mellan nattsvarta mordscener och plumpa skämt om vartannat i AI: The Somnium Files.

Efter att äntligen ha fått platinatroféerna i Marvel’s Avengers (7/10) och A Plague Tale: Innocence (8/10) gav jag Dungeons & Dragons: Dark Alliance en chans, men fastnade inte riktigt för det.

Just nu spelar jag om AI: The Somnium Files som jag spelat på en annan plattform tidigare. Det är ett spel jag gärna vill ha platinan i och nu när det ska komma en uppföljare i vår så vill jag ha en sparfil med 100% av sluten upplåsta ifall det finns en importfunktion. Faktum är att jag nästan gillar spelet mer andra gången och jag tycker att det nosar på höjderna från Uchikoshi’s mästerverk Zero Escape-serien och Danganronpa.

Skulle jag bli klar så är det verkligen hög tid att spela färdigt Final Fantasy VII Remake (9/10) nu när det finns för PlayStation 5 också. Jag har installerat det och migrerat min sparfil så det är bara att köra.

Johan kämpar mot kallsupar

Det finns väl ingen risk att den kommer att töa loss… eller?

Efter att jag slukade Subnautica (9/10) i ganska snabb takt fick jag omedelbart mersmak för denna kombination av överlevnad och utforskande, och då kändes det naturligt att hoppa rakt in i uppföljaren Subnautica: Below Zero som släpptes tidigare i år. Med nya miljöer och en hel del uppgraderingar både i spelmekaniker och på den tekniska fronten har jag svårt att släppa den mystiska värld som planeten 4546B har att erbjuda, och det blir förmodligen min huvudsakliga helgaktivitet.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Thomas Thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.