Vad spelar du i helgen? [Vecka 27 2017]

Ännu en arbetsvecka har passerat, och nu har vi till och med fått uppleva lite sommarlika temperaturer i Malmö-regionen. I spelbranschen har det varit en ganska öde vecka, mycket på grund av den amerikanska nationaldagen, som verkar verkar sätta stopp för alla nyheter och händelser i branschen i princip varje år. Det är därför inte förvånande att en av de få nyheterna som dök upp faktiskt handlade om ett japanskt rollspel, i form av Demon Gaze II.

Nu är det dock dags att blicka framåt över helgen, och de potentiella spelplaner som väntar oss alla!

Johan tar tag i storstädningen

Poliserna uppskattade inte när jag försökte hjälpa till att städa upp i röran.

Ett av mina huvudprojekt denna helg blir det intressanta indiespelet Serial Cleaner, där du iklär dig rollen som en städare. Det är dock inte vilka städjobb som helst, utan du utför kontrakt där du försöker röja bort bevismaterial från brottsplatser, likt Winston Wolf i Pulp Fiction. Det hela är ett tajmingfokuserat pusselspel, och eftersom det hela utspelar sig på 70-talet är soundtracket både rockigt och funkigt.

Mellan städsessionerna kommer jag även att försöka klämma in lite The Elder Scrolls Online, och förstås en del nötande av bounties i Diablo III: Ultimate Evil Edition (9/10)

Jesper hoppar på VR-tåget

Det första Rez kändes som om det skulle passa i VR och nu är det upp till bevis!

Jag har tillbringat veckan i London på en kurs och reser hem under lördagen. Det betyder givetvis bärbart spelande i form av World of Final Fantasy (9/10). Jag skrev redan förra veckan att jag var i städfasen och den visade sig vara betydligt mer omfattande än vad jag hade trott. Jag har fortfarande tre uppdrag och två fiender kvar att besegra och efter det handlar det om nötande för öka nivåerna på mina infångade monster och några förhatliga minispeltroféer för att nå fram till platinapengen.

I nyhetsflödet under veckan hamnade jag på en brittisk variant av en spelsajt jag följer och såg att en butik sålde PlayStation VR för runt 3000kr. Jag beställde direkt och min fru har meddelat att paketet väntar hemma. Det lär bli en del kalibrering och testspelande. Det första jag provar blir nog det smått fantastiska Thumper (10/10) som knappast lär bli sämre av total närvaro och bortkoppling av omgivningen. På den pågående Japan-rean blir det inköp av Rez: Infinite (8/10) som tillsammans med Batman: Arkham VR länge har varit de titlar som har dragit i mig för att köpa VR-hjälmen.

Jerry kör med modiga riddare och frågesport

Eld, stålrustningar och dödskallar. Detta måste vara en hårdrocksvideo.

Det beroendeframkallande Rogue Legacy (8/10) är något jag emellanåt återvänder till, eftersom det bjuder på en briljant Dark Souls-influerad utmaning varje gång. Jag är inne på det tredje varvet och under helgen ska jag köpa alla egenskaper, för att ha någon match mot de extremt aggressiva fienderna.

Jag och min familj har spelat frågesportspelet That’s You! och inför en kommande recension ska jag köra några omgångar till i helgen. Jag ska även försöka klämma in lite Jason på kvällarna i Friday the 13th: The Game (8/10).

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.