Vad spelar du i helgen? [Vecka 17 2021]

April är nu en mer eller mindre avverkad månad, och när vi kikar tillbaka på spelsläppen har det faktiskt varit en ganska trevlig månad. Bara nu i slutet av månaden har vi fått ta del av höjdpunkter som Nier Replicant (9/10) och Returnal (10/10), och det blir därför intressant att se om maj månad kommer att kunna följa upp och matcha detta utbud.

Innan vi träder in i nästa månad är det dock dags att gå igenom planerna för helgen, och vi börjar med vad som pågår i redaktionen.

Jesper försöker bryta cykeln

Monstren har iblnad konstiga attacker, men det handlar varje gång om muskelminne och att lära sig mönster.

Jag är inte färdig med Returnal (10/10) på långa vägar och även när jag väl sett eftertexterna kommer jag att vara sugen på att utforska varenda skrymsle på planeten Atropos. Just nu har jag inga spel som konkurrerar med min uppmärksamhet och fokuset kommer att hamna här.

Skulle det bli något annat spelande överhuvud taget så blir det digitala brädspel eller Warframe med kompisar.

Fredrik utforskar en postapokalyps

Aloy spanar ut över sina jaktmarker

Efter att ha spelat igenom Death Stranding (9/10) blev jag nyfiken på vad dess spelmotor skulle kunna prestera i händerna på de som skapade den, så när Horizon: Zero Dawn (9/10) blev gratis via Play At Home-iniativet så plockade jag upp det. Jag börjar närma mig slutet och är hittills väldigt imponerad av vad Guerilla Games har lyckats bygga. En intressant handling, en kick-ass hjältinna och gott om ondskefulla robotmonster att mörda. Det ska bli kul att se hur uppföljaren blir.

Martin bänkar sig i en virtuell spelhall

Virtual Reality: This is the way!

Jag har fått möjlighet att utvärdera Star Wars Pinball VR från Zen Studios. Ända sedan jag föll pladask för Pinball FX2 VR (9/10), är jag övertygad om att den bästa flipper-upplevelsen sker i Virtual Reality. Helgen kommer därför bestå av att skjuta stålkulor.

Om jag får tid över till mer spelande, blir det antingen till att nöta vidare mot platina i Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy (10/10) eller något överlevnadsspel.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.