Recension: Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds [PS4]

Tidigare i år släpptes det massiva äventyret Horizon Zero Dawn (9/10), där den tappra jägaren Aloy fick kämpa mot blodtörstiga maskiner med hjälp av pilbåge och spjut. Nu har Guerilla Games lanserat ett nytt kapitel i den gigantiska världen där modern teknologi möter stenålder, och den rödhåriga hjältinnan är tillbaka i The Frozen Wilds.

Aloy får höra ryktet om pågående tumult i de nordöstra delarna, där maskinerna uppträtt aggressivare än vanligt. Hon beger sig till området Såret, och invånarna i Banuk-stammen berättar att det uppstått en ondska i det stora berget Åsktrumman, som gör robotarna ännu farligare. Jag ger mig ut på uppdrag i det stora snötäckta riket för att lösa mysteriet.

Denna expansion är ett utmärkt sätt för mig att komma igång med spelet igen efter flera månaders frånvaro. De första sekvenserna i spelet är repetitioner i spelmekaniken och får mig varm i kläderna, något som verkligen behövs i det snöiga, kalla klimatet.

Huvuduppgiften i denna förlängning tar cirka 15 timmar att ta sig igenom och jag är positivt överraskad av att det finns så mycket innehåll som bara väntar att upptäckas. Banuk-stammen låter mig hållas sysselsatt med mängder av ärenden att utföra, något som ökar expansionens livslängd.

Äntligen dags för after ski! Var är mjöden?

Aloy har fått nya vapen för att kämpa mot sina fiender; bland annat kan jag skjuta paralyserande blixtar med den häftiga stormslungan. Jag kan lära mig nya förmågor eftersom det nu går att stiga högre i nivåerna än tidigare, och dessa nya tekniker är hjälpsamma då jag möter ett tuffare motstånd på vägen.

Det har tillkommit nya maskiner att strida mot och intensiva kamper blir ett faktum så fort jag blir upptäckt. En av de nya fienderna är stora kontrolltorn som hjärntvättar alla robotar inom ett område av en fotbollplans storlek. Tornet slår ut alla mina sköldar, paralyserar min ridmaskin så fort jag är inom dess område och regenererar alla dess styrda slavar om jag inte lyckas förstöra det i tid.

Jag gillar också att få samarbeta med fler krigare i bataljerna än tidigare och det är en rysare att drabba samman mot de björnliknande frostklorna samtidigt som de tjocka snöflingorna faller från skyn.

Det kittlar dödsskönt i kistan, säger björnen Baloo.

The Frozen Wilds är en kraftig utsträckning av ett enastående spel och de nya tilläggen ger Horizon Zero Dawn nytt liv. Den nya expansionen öppnar upp ett helt nytt landskap med både nya och välbekanta maskiner att skjuta välriktade pilar mot. Jag anser att de frusna vildmarkerna är ett resmål du måste besöka om du älskar Aloys äventyr. Jag är övertygad om att du håller med mig så fort du sätter ditt första fotsteg i den djupa snön.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.