Vad spelade du i helgen? [Vecka 6 2014]

Helgen är över, där höjdpunkten bestod av att Arsenal åter igen lyckades ta tre poäng samtidigt som United, Liverpool, Sp*rs och City tappade poäng. Ligaledningen är därmed åter igen i Arsenals grepp.

Sedan har jag för mig att vi spelade lite också.

Jonas spelade barnspel

shrek

Lika enkelt som tråkigt.

När jag inte är aktiv i Troféjakten brukar jag aldrig hålla planen eftersom jag helt plötsligt kan bli sugen på något helt annat. Nu är det en annorlunda situation och därför spelade jag planenligt med DreamWorks Super Star Kartz, SpongeBob Squarepants: Plankton’s Robotic Revenge och Shrek: Forever After. Och ja, det blev tre fina platinatroféer.

Fredrik kommer ihåg bortglömda ting

Bortglömt

En bortglömd pärla

En tråkig nyhet som kom ut förra veckan fick mig att komma ihåg ett spel jag påbörjat, men aldrig avslutat. Dontnod, den franska studion bakom Remember Me är tydligen på god väg mot konkurs. Åtminstone såg det ut så tills studion förklarade läget – det handlar alltså inte om en konkurs, utan något som i Frankrike mer liknar en företagsrekonstruktion. Det är alltid tråkigt när spelutvecklare går under – i synnerhet när de bara släppt ett spel. Och i synnerhet när det är ett spel som är så lovande som Remember Me.

Visst, det har sina brister och är lite opolerat i kanten, men det är ett väldigt modigt spel, och ur ett rent audiovisuellt perspektiv är det en fantastisk upplevelse. Striderna är kanske lite bristfälliga, och remixandet av minnen som så starkt lyftes fram som en primär spelmekanik är väldigt underutnyttjat. Men allt detta hade ju kunnat åtgärdas i en uppföljare, vars öde kraftigt försvåras av en eventuellt konkurs. Vi får se hur framtiden ser ut för Dontnod helt enkelt. Jag är inte helt klar med Remember Me – men än så länge känns resan väldigt minnesvärd.

Simon recenserar för fullt

Spoiler alert: Toukiden innehåller demoner.

Spoilervarning: Toukiden innehåller demoner, svärd och hjältar i lustiga kläder.

Tyvärr blir det en knapp rapport från mig eftersom jag sitter med PS Vita-spelet Toukiden: The Age of Demons som släpps i Sverige nästa vecka. Det är den senaste titeln från Dynasty Warriors-studion Omega Force och mer än så tänker jag inte säga.

Däremot kan jag glatt berätta att min PS4:a till sist landade förra veckan så jag har misslyckats med att rädda mig själv i Don’t Starve och mänskligheten i stort i Resogun ett antal gånger. Nu väntar högupplösta Lara Croft i Tomb Raider: Definitive Edition – och där kan du räkna med en recension inom kort.

Det är vad vi har ägnat åt oss i helgen – men vad har du spelat?

4 kommentarer
  1. Simon Campanello Simon Campanello
  2. Quint Quint
  3. motz motz
    • Fredrik Johansson Fredrik Johansson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.