Varken Sverige eller PS4-ägare får medverka i årets fotbolls-VM

Jag och resten av världen blir lika förvånade varje gång utgivaren Electronic Arts utannonserar ett fotbollsspel baserat på fotbolls-VM. Under EM för två år sedan släpptes det för första gången endast via digitala kanaler som ett tillägg för FIFA 12. Den här gången återgår de till det fysiska formatet. Men bara för två plattformar.

EA berättar för Eurogamer att spelet endast kommer att släppas till PlayStation 3 (och en viss Xbox-konkurrent), så varken PlayStation 4 eller PlayStation Vita får någon tillfällig kärlek från dem. Föga förvånande beror det på att plattformarna inte är tillräckligt lönsamma ännu, trots att man kan tycka att det egentligen är FIFA 14 (8/10), fast i ny kostym.

Nu tänker jag avslöja en sak för allra första gången – jag är synsk. För att bevisa detta påstående tänker jag här och nu berätta att EA SPORTS 2014 FIFA World Cup Brazil till PS3 kommer att kosta endast 99 kr om nio månader. Du får vänta och se ifall jag besitter denna fantastiska förmåga eller inte. Men tro mig – spelet lär överfyllas i samtliga REA-backar vid den tidpunkten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.