Recension: Steep: Road to the Olympics [PS4]

Det är snart dags för de olympiska vinterspelen i PyeongChang, vilket inte helt oväntat börjar avspeglas i vinterns spelutbud. Road to the Olympics är dock inte ett fristående spel, utan en massiv expansion till fjolårets Steep (7/10) för dig som ännu inte lagt pjäxorna på is, eller bara är sugen på lite toppar i vintersportspel.

Resan till Sydkorea tar vid i ett helt nytt karriärläge, där vi får följa vårt OS-hopp i en rad olika snowboardutmaningar med målet att kamma hem hela tre olympiska guldmedaljer. Träningen, som främst utspelar sig bland de japanska och sydkoreanska fjällen, består av lektioner och tävlingar på bräda vilka varvas med videointervjuer med tidigare vintersportsmedaljörer.

Det går utför i de japanska bergen bland pagoder och körsbärsträd

Överlag är kampanjen välbalanserad, även om jag inte tycker att trickmekaniken för snowboardåkandet är tillräckligt intressant för att inte varvas med några andra sporter. Lyckligtvis erbjuds flera olika utmaningar utanför karriärläget såsom skidsporterna super-G och storslalom.

Absolut roligast har jag dock när jag snubblar över en glidflygningsutmaning, där vingarna på min flygdräkt utrustats med livsfarliga jetmotorer. Adrenalinet rusar blixtsnabbt när jag i ett vansinnigt tempo svävar fram mellan rosablommiga körsbärsträd, genom trånga toriiportar och under broar med klassisk japansk design. Utvecklarna har verkligen lyckats fånga en asiatisk aura kring fjälltopparna och förmedlar en härlig fartkänsla i de farligaste extremsporterna.

För mig som inte spelade originalspelet när det begav sig är flera av de nya utmaningarna dock på tok för svåra. Samtidigt som variationen på de olympiska grenarna som slalom och störtlopp är imponerande stor, är antalet banor i respektive gren sällan fler än en. Detta är synd då jag tycker det är väldigt kul att åka störtlopp i förstapersonsvy, men när det inte finns mer än en backe att åka i tröttnar jag snabbt.

Det är minst sagt vackra omgivningar i skidbackarna

De nya fjällen i Steep: Road to the Olympics bjuder ändå på en imponerande mängd innehåll och variation. Vyerna är fantastiskt vackra och erbjuder ordentligt med galenskaper att utforska på egen hand. Det är en gedigen expansion men jag hade gärna sett lite mer fokus på de olympiska grenarna med fler sporter eller större tyngd i de som erbjuds.

Kvalitén går dock aldrig utför, och de gånger mitt intresse dalar kompenseras det snart av nya fina toppar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.