Recension: GreedFall: The De Vespe Conspiracy [PS5]

Den sköra balansen på ön Teer Fradee riskerar att röras om rejält, och maktkampen och intrigerna bubblar upp till ytan igen när ett skepp från fastlandet anländer. På fartyget befinner sig Aurélia de Vespe och hon har en egen agenda när det kommer till ön och dess invånare.

Namnet de Vespe är inte direkt familjärt för vår hjälte, men efter att ha pratat med ett par av öns mer prominenta figurer så ringer det lite varningsklockor. Släkten de Vespe sägs vara både lömsk och rejält kraftfull, och låter ingenting stå i vägen för sina ambitioner. Varför Aurélia kommit till den här lilla ön, månader bort från fastlandet vet ingen riktigt.

Det visar sig dock ganska snabbt att Aurélia har en storslagen plan och att hon inte kommit till ön ensam. Med sig har hon ett förband av rätt otäcka livvakter, som inte drar sig för att använda list, gift och rökbomber i strid. Dessa soldater får mig att tro att hennes planer kanske inte är helt fredliga. Jag försöker ändå hålla en god ton under mina samtal med Aurélia, eftersom hon menar på att hon kommit till ön i fredliga syften och med målet att gifta sig.

GreedFall: The De Vespe Conspiracy är en rätt så kort expansion till GreedFall (8/10) och själva handlingen springer förbi i rätt så rask takt. Dock får vi möjligheten att undersöka ett nytt landområde på ön, men det känns ganska litet till ytan, och utöver lite nya monster så tillför det inte särskilt mycket alls.

Teer Fradees miljöer är fortfarande vackra, och än mer så i Playstation 5-versionen.

Expansionen ingår såvitt jag vet i GreedFall Gold Edition, och om jag förstått saken rätt så bör uppgraderingen till spelets PS5-version vara gratis för ägare av PS4-versionen (förutom om du har hämtat hem spelet när det ingick i PlayStation Plus).

Som ett litet sidospår från GreedFalls handling fungerar De Vespe Conspiracy bra, det är bara lite synd att en så pass lovande expansion inte riktigt klarar av att stå på egna ben. Tyvärr är det hela över alldeles för tidigt, och trots att handlingen och intrigerna är intressanta så hade det behövts lite mer att ta på. När slutet väl kom så kändes det väldigt abrupt. 

Om expansionen antingen hade varit lite längre och maffigare, eller om den helt sonika hade varit gratis för alla, så hade betyget blivit väldigt annorlunda. Men med en prislapp som inte helt matchar ambitionerna eller innehållet så är det svårt att rekommendera ett inköp, såvida du inte verkligen saknat Teer Fradee och dess politiska maktspel. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.