WipEout-samlingen lanseras till PS4 nu i sommar

En klassisk PlayStation-serie som har lyst med sin frånvaro på PlayStation 4 är WipEout, men som vi fick se på PlayStation Experience förra året kommer detta hål snart att fyllas. Denna blixtsnabba racingserie har legat på is sedan den Liverpool-baserade utvecklingsstudion stängdes ned, och det är också därför som WipEout Omega Collection inte innefattar några nya spel i serien, utan istället portningar av gamla favoriter.

Om du längtar efter denna samling behöver du inte vänta alltför länge till, eftersom lanseringsdatumet nu är spikat till den 7 juni. Sommaren kommer med andra ord att fyllas med löjligt snabba svävarfordon och pumpande elektronisk musik. Om du dessutom råkar ha en PlayStation 4 Pro kommer du att få avnjuta det hela i dynamisk 4K-upplösning, vilket är en tanke som nästan får mig att salivera.

Förhoppningsvis kan denna samling återuppliva spelserien så att Sony vågar satsa pengar på den igen, för det finns i ärlighetens namn inte många arkadracingspel som kan mäta sig med dessa upplevelser. Det handlar ju förstås om att hitta rätt utvecklare för jobbet också, men det borde inte vara en omöjlighet att samla ihop eldsjälar i branschen som är villiga att jobba med dessa anrika spel. Med WipEout Omega Collection får vi åtminstone en del att sysselsätta oss med i väntan på en eventuell uppföljare.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.