Wipeout-serien tar steget till PlayStation 4

En spelserie som verkligen har lyst med sin frånvaro på den aktuella konsolgenerationen är den futuristiska racingserien Wipeout. Det har ju förstås inte förenklats av att utvecklingsstudion Studio Liverpool stängdes för fyra år sedan, men nu har Sony planer på att blåsa lite liv i den slumrande serien igen.

Under PlayStation Experience visade de upp Wipeout Omega Collection, som kommer att innehålla portningar av Wipeout HD, Wipeout Fury och Wipeout 2048. Det kommer därför inte att handla om helt nya produkter, men å andra sidan kan det ju leda till uppföljare i framtiden om försäljningen går bra.

Enligt Sony kommer samlingen att dra nytta av de extra hästkrafterna i PS4 Pro också, och erbjuda 4K-upplösning och ändå bibehålla de otroligt viktiga 60 bildrutorna per sekund. Wipeout är ett spel som alltid har levt på sin enorma fartkänsla och inlevelse, och alla eventuella djupdykningar i bildfrekvensen skulle troligtvis bli förödande.

Enligt planerna ska denna samling släppas under sommaren 2017, och vi behöver därför inte vänta alltför länge innan det är dags att återvända till de galna Wipeout-banorna.

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.