Telltale annonserar miniserien The Walking Dead: Michonne

Spelserien The Walking Dead från Telltale Games fick det intressanta tillägget 400 days som en slags brygga mellan första och andra säsongen. Hittills har det varit tyst om en liknande upplevelse som ska knyta ihop The Walking Dead: Season Two (8/10) med den kommande, tredje installationen av serien. Idag tog dock den kraftigt expanderande spelstudion bladet från munnen och berättade vad vi har att vänta i höst.

Bryggan mellan säsong två och tre stavas med stort M och har som protagonist den otroligt starka och komplexa karaktären som introducerades tidigt både i serietidningen och i TV-serien. Personligen är jag verkligen nöjd med beslutet att låta Michonne ta plats i spelserien, även om det handlar om en kortare upplevelse som utlovas initialt. Jag hoppas såklart att den katanasvingande skönheten även fyller en del av säsong tre eftersom jag tycker att det börjar saknas starka huvudkaraktärer; Clemetine behöver verkligen en ny ledstjärna.

Enligt utvecklaren, handlar det om tre avsnitt vilket alla spelare som har köpt första delen av säsong 2 kan ta del av. Berättelsen utspelar sig ganska långt fram i serietidningarnas historia och följer händelserna som utspelar sig efter att Michonne lämnar Nicks grupp.

I pressuttalandet nämner Telltale Games Kevin Bruner något som får mig att hoppas ännu mer på att vi får fortsätta äventyret med Michonne i kommande upplevelser: ”With this mini-series, players will experience Michonne’s challenges first-hand, and the choices they make will shape her journey”. 

Är du sugen på att möta kvinnan som har käftlösa zombier som husdjur?

2 kommentarer
  1. jonasbylin jonasbylin
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.