Tredje säsongen av The Walking Dead kommer 2016

Telltale Games tolkning av Robert Kirkmans zombieberättelse The Walking Dead var utvecklarnas riktiga genombrott när det släpptes 2012. Det var absolut inte deras första välgjorda spel, men kvalitetsribban höjdes markant i och med detta projekt. Sedan dess har deras framgångsrecept använts i en uppsjö andra titlar och de har ett flertal nya satsningar på gång i framtiden också.

I min åsikt har de dock fortfarande inte lyckats toppa berättandet i första säsongen av The Walking Dead, kanske för att det var första gången jag upplevde deras slagkraftiga berättarstil tillsammans med de svåra besluten spelet tvingade mig att ta. En stor del är dock den fantastiska kemi som de skapade mellan huvudpersonerna Lee och Clementine, som gjorde att jag kände mig investerad i händelserna och involverad i besluten.

Även om andra säsongen inte riktigt nådde upp till de svindlande höjderna som säsong ett gjorde bjöds det absolut på dramatik och intressanta svängar i berättelsen. Clementine är fortfarande en stark och intressant karaktär, och nästan alla biroller är välskrivna och har ett djup som inte alltid syns vid första ögonkastet. Längtan efter en tredje säsong är stor, och därför är det glädjande att se att denna är planerad för släpp nästa år enligt PR-ansvarige Job J Stauffer på Telltale Games.

Han fortsatte sedan med att lite halvklurigt säga att det inte betyder att vi inte kommer att uppleva något The Walking Dead från Telltale alls i år, vilket sannolikt innebär att de kommer att släppa ett sammankopplande kapitel likt 400 Days som de släppte för att brygga ihop de två första säsongerna. Det är väl inte en högoddsare att tro att vi får reda på mer om detta i samband med E3-mässan snart.

Min förhoppning är att Telltale Games, trots de många aktiva projekten de har på bordet nu, kan bibehålla den höga nivå som de uppvisat i både tidigare säsonger av The Walking Dead, men även i The Wolf Among Us. Det är en utvecklare som har expanderat kraftigt på kort tid för att klara av alla spel de jobbar med för tillfället. Hittills har de dock inte lyckats göra mig besviken med de nya Tales From the Borderlands- och Game of Thrones-serierna som har hållit väldigt hög klass.

Vilken Telltale-serie är din favorit?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.