Hatsune Miku tar steget in i Virtual Reality

Under E3-mässan framkom inte bara nyheter i form av nya, episka storverk med enorma budgetar eller projekt som Sony står bakom. SEGA ligger inte heller på latsidan, utan har sett till att annonsera titlar som tilltalar även de som är lite mer intresserade av den japanska kulturen (läs: blåhårig, virtuell diva).

Sedan tidigare står det, efter ett officiellt uttalande, klart att Hatsune Miku: Project Diva X får ett läge speciellt anpassat för PlayStation VR. Denna uppdatering av det befintliga spelet, räcker dock tydligen inte för divan, utan SEGA berättar nu att ytterligare en titel är på gång.

Titeln för det nya projektet är Hatsune Miku VR: Future Live och har sin grund i teknikdemonstrationen som SEGA gjorde tillsammans med Sony under förra årets E3-mässa. Då fick spelaren uppleva en virtuell konsert där en del rytmiska element är inkluderade.

Kom upp på scen och dansa med mig!

Kom upp på scen och dansa med mig!

I det nya “spelet”, behöver jag som spelare utföra rörelser i takt med musiken för att bygga upp energi bland publiken. Nås målet för publikens energi, infrias den ultimata drömmen att få stå på scen tillsammans med Hatsune Miku.

Hatsune Miku VR: Future Live släpps i Japan den 13 oktober, alltså samtidigt som PlayStation VR. Vi vet i dagsläget inte om titeln kommer till Europa men för min del handlar det egentligen bara om att köpa mer PlayStation-pengar när jag återvänder till Japan i slutet av oktober.

Är du redo att möta Hatsune Miku i “verkligheten”?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.