Friday the 13th: The Game får inget nytt innehåll

Utgivarna Gun Media har nu meddelat att Friday the 13th: The Game (8/10) inte kommer att få nytt innehåll. Spelet har under det senaste året fått nya spelbara karaktärer och kartor, men nu har utvecklingen av nya tillägg hindrats helt och hållet.

Orsaken bakom beslutet är en invecklad rättstvist som pågår mellan författaren Victor Miller och filmregissören Sean S. Cunningham. Miller skrev manuset till första Fredagen den 13:e och har stämt Cunninghams bolag Horror Inc. om rättigheterna av varumärket.

Planerna för att lägga till Uber Jason och rymdskeppet Grendel från Jason X har tidigare bekräftats, men dessa tillägg har nu skrotats som en följd av de rättsliga åtgärderna. Däremot får utvecklarna Illfonic fortsätta sitt arbete med att till exempel rätta till buggar och införa de utlovade dedikerade servrarna till PlayStation 4.

Om spelets abrupta slut på utvecklingsfronten kommer att leda till färre intresserade spelare, tror jag det är en tidsfråga innan Camp Crystal Lake kommer att vara tomt för gott.

2 kommentarer
  1. Gustav Hedenborg (Gustfunkel)
    • Jerry Olsson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.