Månadens höjdpunkter [Februari 2022]

Januari brukar beskrivas som årets fattigaste månad och det kanske är en av anledningarna att spelbranschen generellt tar en välbehövlig paus och sänker släpptempot. Men med februari vrider vi upp hypefaktorn till elva. Den här månaden bjuder på flera av årets mest efterlängtade spelsläpp och gillar du actionrollspel i öppen värld så har du en riktigt fin månad att se fram emot.

Även om vi har haft månader med fler spel så är det inte varje månad jag enkelt hade kunnat ha listat tre höjpunkter till, men alla spel som lyfts fram låg på PSbloggens årslista över 2022 års mest spännande spel. Och dessutom är både ettan och tvåan representerade redan nu i februari.

Dying Light 2: Stay Human (PS5, PS4) – 4 februari

Gillar du zombier? Eller parkour? Om det blir ett ja på båda så kan Dying Light 2: Stay Human vara något för dig. Utvecklarna Techland lovar (håll i dig nu) över 3000 olika parkour-animeringar medan du glider nedför tak eller hoppar mellan avsatser. Handlingen utspelar sig 20 år efter händelserna i föregångaren och med en ny huvudperson i form av Aiden Caldwell. Förutom att röra dig smidigt samlar du även på material för att bygga vapen och uppgradera byggnader som hjälper dig i kampen mot zombie-hotet.

Kartan ska vara fyra gånger så stor som den i första delen och utspelas i en stad någonstans i Europa. En annan skillnad är ett större fokus på berättelsen där du interagerar med flera faktioner och där varje beslut har konsekvenser som ändrar hur du bemöts eller layout i staden. Det här är på förhand årets spel när vi sammanställde årslistorna ifjol och inom en snar framtid kan du testa det själv och bedöma om våra spåkulor var grumliga eller helt klara.

Horizon Forbidden West (PS5, PS4) – 18 februari

Horizon Forbidden West är en direkt fortsättning på dunderhiten Horizon Zero Dawn (9/10) från 2017. Den moderna PlayStation-maskoten Aloy är tillbaka med ett nytt episkt äventyr i en dystopisk framtid som befolkas av gigantiska robotdjur. Precis som i föregångaren bjuds du på ett actionäventyr men den här gången förläggs handlingen i de sydvästra delarna av Nordamerika.

Några av nyheterna är utforskning under vatten, ett friare klättringssystem och mängder av nya stridsförmågor av uppgraderingar. Om du spelar på PlayStation 5 utlovas utnyttjande av finesserna där i form av korta laddningstider, 3D-ljud och haptisk återkoppling i handkontrollen. Skulle du fortfarande inte ha fått tag på någon PlayStation 5-konsol så utlovas gratis uppgradering från PlayStation 4-versionen.

Elden Ring (PS5, PS4) – 25 februari

Elden Ring är redaktionens näst mest efterlängtade spel i år sett till årslistan och bedömer du From Softwares tidigare släpp på PlayStation så hittar du storheter som Dark Souls: Remastered (10/10) och Bloodborne (10/10). Och faktum är att Elden Ring använder en finputsad version av spelmotorn som drev Dark Souls III (10/10) och Sekiro: Shadows Die Twice (10/10).

Även om det finns likheter så finns det inga tvivel om att det är en nysnickrad värld och den här gången har fantasyförfattaren George R.R. Martin som bland annat skrivit Game of Thrones-böckerna haft ett finger med i spelet. Utmärkande skillnader från de så kallade SoulsBorne-spelen är att du den här gången kan hoppa och att du kan rida och slåss från hästryggen. Dessutom är världen mer öppen och det finns betydligt fler valfria områden att utforska. Och ser jag till nätverkstestet som genomfördes för ett par månader sedan så väntar ett utmanande, men storslaget äventyr för den som har nerver av stål.

Övriga spelsläpp

 • Life is Strange Remastered Collection (PS5, PS4) – 1 februari
 • The Sealed Ampoule (PS4) – 2 februari
 • Maglam Lord (PS4) – 4 februari
 • Sifu (PS5, PS4) – 8 februari
 • OlliOlli World (PS5, PS4) – 8 februari
 • Breakout: Recharged (PS4) – 10 februari
 • Edge of Eternity (PS5, PS4) – 10 februari
 • Rise of the Third Power (PS4) – 10 februari
 • Infernax (PS4) – 14 februari
 • Dynasty Warriors 9 Empires (PS5, PS4) – 15 februari
 • The King of Fighters 15 (PS5, PS4) – 17 februari
 • Destiny 2: The Witch Queen (PS5, PS4) – 22 februari
 • Monark (PS5) – 22 februari
 • Assetto Corsa Competizione (PS5, PS4) – 24 februari
 • Martha is Dead (PS5, PS4) – 24 februari
 • Atelier Sophie 2: The Alchemist of the Mysterious Dream (PS4) – 25 februari
 • Grid Legends (PS5, PS4) – 25 februari

Vad kommer du att köpa och spela i februari?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.