PSbloggens årslista 2021: 2022 års mest spännande spel

Pizzadagen med Ivanhoe på TV är här, men om du redan sett Ivanhoe fler gånger än du minns så kanske det finns något spel som kan locka? Här har vi listat de spel som i skrivande stund har ett släppdatum under året. 2021 visade ju att pandemin har påverkat utgivarnas och utvecklarnas förmåga att förutse släppdatum så det finns inga garantier att de verkligen släpps under året.

Kan du redan nu gissa vilket spel som ligger etta?

10. Horizon: Forbidden West [PS5, PS4]

Johan:
När Guerrilla Games tog steget bort från Killzone-serien kände jag till en början en stor besvikelse, men när det visade sig att de hade Horizon: Zero Dawn (9/10) i rockärmen istället var det ett stort plåster på såren. De trailrar som har visats hittills har visat att Horizon: Forbidden West är mer av det goda, och teknikgenierna i studion verkar bjuda på en visuell upplevelse utöver det vanliga.

9. Forspoken [PS5]

Jesper:
När jag såg trailern för Forspoken så tyckte jag att den stal hela PlayStation showcase i september. Bear McCreary’s musik, stämningen som påminner om Harry Potter och de vackra miljöerna fick mig att längta och en fullspäckad vår blev ännu trängre.

8. Dead Space Remake [PS5]

Jonny:
Dead Space
var trots stanken av köttiga necromorfer en frisk fläkt för skräckgenren när det släpptes 2008. Även om den beryktade nyversionen (vad jag vet) inte är spikad för släpp under 2022 drömmer jag om att det kommer att bli så.

7. Vampire the Masquerade: Swansong [PS5, PS4]

Fredrik:
Big Bad Wolf låg bakom The Council ett av de märkligaste episodiska äventyrsspelen jag någonsin spelat. Så självklart blev jag nyfiken när det utannonserades att de skulle ge sig på att utveckla ett äventyr i Vampire: The Masquerade-världen. Deras approach till berättande och valfrihet borde passa perfekt i en sådan miljö.

6. Gran Turismo 7 [PS5, PS4]

Johan:
Denna gamla klassiska racingserie lyckades fånga mig i sina klor genom Gran Turismo 2, och har sedan dess inte släppt mig. Detaljrikedomen i alla delar av spelet är enorm, och det är otroligt tillfredsställande att skära av ytterligare någon hundradel på varvtiderna. Nu ska jag bara intala mig själv att jag inte behöver köpa en ratt…

5. God of War Ragnarök [PS5, PS4]

Jesper:
Nytolkningen av God of War (9/10) från 2018 håller jag fortfarande ett generationsdefinierande spel för PlayStation 4 och att det nu kommer en direkt fortsättning får mig nästan att börja dregla. Jag hoppas givetvis på mer av samma, men också att de vågar ta ut svängarna och bjuda på en spännande berättelse inom nordisk mytologi.

4. The Callisto Protocol [PS5]

Jonny:
Trots att jag inte är ett dugg intresserad av spelets koppling till stortiteln PUBG så kan jag inte förneka att The Callisto Protocol är något jag dreglar lite över. Det material man har fått se hittills ser lovande ut, och jag hoppas innerligt att slutresultatet uppfyller mina förväntningar.

3. Stray [PS5, PS4]

Fredrik:
Katt. Cyberpunkmiljö. Såld.

2. Elden Ring [PS5, PS4]

Jesper:
Nätverkstestet av Elden Ring gav iallafall mig blodad tand och som någon skrev på YouTube så har From Software hoppat över Dark Souls IV och gått direkt på del fem. Det gick inte att ta miste på SoulsBorne-känslan, även om de tagit med sig delar från Sekiro också. Möjligheten att kunna hoppa och rida ger massor av nya möjligheter även om den pirriga känslan av risk och belöning som är så bekant finns där bakom.

Martin:
Jag tror att jag är den ende i redaktionen som inte sätter detta som det högst efterlängtade spelet. Anledningen är att jag legat lite efter att plöja igenom From Softwares titlar och ser därför fram emot att spela detta lite senare under året. Från det jag har sett, verkar det vara helt fantastiskt!

1. Dying Light 2: Stay Human [PS5, PS4]

Johan:
Techlands zombiespel har alltid en speciell plats i hjärtat efter alla långa kvällar i Dead Island tillsammans med redaktionskollegan Martin. Dying Light var en mer dynamisk utveckling av detta koncept och trots åtskilliga problem under utvecklingsprocessen ser jag verkligen fram emot vad de lyckas hitta på i denna uppföljare.

Martin:
Jag har längtat efter detta ända sedan jag först fick reda på att det skulle komma en uppföljare till ett av tidernas bästa spel – föregångaren Dying Light. Trots mängder av förseningar, verkar det nu som att jag får möjlighet att dropkicka zombier igen i februari.

Vilket spel ser du fram emot mest under 2022?

4 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Kristoffer Nyrén Krille
  3. tomenq
  4. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.