Dark Souls 2: Utrustningstips för nya karaktärer

I första delen av Dark Souls 2-guiden lärde Johan nybörjare att överleva dö lite mer sällan i Drangelic. Den här gången blir det några tips om hur du utrustar din förkämpe för att minimera onödiga dödsfall i spelets början. 

I ett utmanande spel som Dark Souls 2 är det viktigt att redan vid ett tidigt skede skaffa utrustning och uppgraderingar som hjälper dig på traven i de ogästvänliga miljöerna. Det kan vara allt från ett vettigt vapen till en extra Estus Flask Shard för att få tillgång till fler flaskor av spelets helande dryck.

Uppgraderingar till Estus-flaskan

Här hittar du den första Estus Sharden i Majula.

Här hittar du den första Estus-skärvan i Majula.

Redan i Majula kommer du att hitta den första skärvan som ger dig en extra Estus-flaska, och den är lite fyndigt dold. Vid det stora hålet i Majula finns en villa som till en början är låst. Till höger utanför detta hus finns en brunn där du kan se en sten ligga på kanten. Om du klappar till stenen med valfritt tillhygge kommer en Estus Flask Shard att uppenbara sig.

Vid andra lägerelden i Forest of Fallen Giants finns det en trappa upp som leder till en låst dörr. Nyckeln till denna dörr får du när du har besegrat The Last Giant, men faktum är att du kan välja att banka sönder dörren istället. Innanför dörren finner du ett par kistor, och den ena innehåller en eftertraktad Estus Flask Shard.

Strax efter denna lägereld, om du tar stegen ner från rummet, kommer du till ett område där du går upp för ett fallet träd. Precis till höger om detta finns ett område med lite byggnader samt en grotta längst bort i hörnet. I grottan finns – bortsett från en förrädisk fälla med ett gigantiskt stenklot – en man som heter Cale som du bör tala med. När du har lyssnat på vad han har att säga får du en nyckel som leder till den låsta villan i Majula. I villan finns diverse godis, men det mest åtråvärda är en Estus Flask Shard.

För att utöka mängden hälsa du återfår när du dricker Estus behöver du få tag i Sublime Bone Dust. Det finns en fiende som är relativt lättillgänglig från start som garanterat ger dig en sådan, men han slår väldigt hårt. Om du beger dig till Heide’s Tower of Flame har du en lägereld direkt till höger när du kommer in i området. För att få tag i föremålet du är ute efter behöver du fälla den andra av de två första stenjättar som väldigt gärna vill möra till dig med sina gigantiska vapen.

Utrustning för närstrid

Innan du ger dig på något sådant här är det bäst att du skaffat dig ett ordentligt tillhygge. En träklubba kanske?

Innan du ger dig på något sådant här är det bäst att du skaffat dig ett ordentligt tillhygge. En träklubba kanske?

Om du bygger din karaktär med fokus på styrka finns det några ypperliga sätt att få en bra start. Startvapnet som du får som Knight är faktiskt ganska vettigt, men när du kommer till den andra lägerelden i Forest of Fallen Giants stöter du på en säljare som har lite bättre prylar. Jag syftar i detta fall på en helt vanlig träklubba. Club har dock riktigt bra skalning i förhållande till din styrka i Dark Souls II och den är enkel att införskaffa och uppgradera tidigt.

Efter du har dödat The Pursuer kommer den riktiga skatten för närstridsfans. När du har besegrat bossen och går vidare in i nästa område har du transportvägen till The Lost Bastille till höger. Om du istället hoppar ner i hålet i golvet ser du en glimrande skatt liggandes vid ena väggen. Där finner du Drangleic Sword, Drangleic Shield och hela Drangleic-rustningen.

Svärdet har relativt höga krav på styrka och dexterity, men det är helt och hållet värt investeringen. Nackdelen är att det kräver Twinkling Titanite för uppgradering och de är ganska sällsynta, men varje uppgradering är markant. Efter att jag hittade detta svärd bytte jag aldrig vapen igen. Skölden är också väldigt bra eftersom det är ont om sköldar i mellanklass som blockerar 100 procent fysisk skada. Rustningen är bra, men kräver en del investering i Vitality om du vill vara smidigare än ett kylskåp.

Det finns många användbara ringar i spelet, men en av de viktigare kan du hitta väldigt tidigt i spelet – faktiskt redan innan stugan där du skapar din karaktär. På vägen mot stugan finns det en något dold gång till vänster som leder till ett ganska ilsket flodhästliknande monster. När han slår känns det som en lastbil har kört på dig, så förbered dig på en hård strid. När du segrar mot flodhästen belönas du med Stone Ring som reducerar dina fienders Poise. Detta är otroligt viktigt eftersom det kan ge samma effekt som när du själv blockerar ett slag och nollställer din Stamina-mätare. Med fiender ur balans är det betydligt lättare att röja dem ur vägen.

Utrustning för magiker

Vågar du välja bort svärdet till förmån för magi?

Vågar du välja bort svärdet till förmån för magi?

Som magiker hänger din överlevnad oftast på vilka trollformler du har i arsenalen. Du kommer aldrig att ha de fetaste rustningarna men du kommer att vara väldigt slagkraftig på avstånd, förutsatt att du har rätt verktyg. Ditt utgångsläge varierar dock en aning beroende på vilken startklass du väljer. Som Sorcerer börjar du med hög intelligens och offensiva magier på en gång. Väljer du däremot Cleric har du bättre överlevnadsmöjligheter genom ett mirakel som hela dig och högre tro. I slutänden kommer du förmodligen att vilja ha höga värden i både intelligens och tro eftersom de mest kraftfulla magierna ställer krav på båda.

Om du startar som Sorcerer kommer du att leva ett tag på dina Soul Arrows. Du kan utöka antalet användningar av denna magi genom att besöka säljaren i Cardinal Tower, som är den andra lägerelden i Forest of Fallen Giants. När du nu har dubblat antalet användningar behöver du inte hushålla lika mycket med trollformlerna längre och det gör dig mer redo att ta dig an bossar. Inte så långt från denna lägereld finner du även Great Soul Arrow i ett rum fullt med odöda som leker med ballistor. Det är därför en bra idé att inte bara kuta in där, utan att istället locka ut dem.

Om du känner dig lite modig kan du även bege dig till Heide’s Tower of Flame ganska tidigt och avverka bossen som heter Dragonrider. Han är inte alltför svår, och det finns även ett litet trick som många använder för att göra honom ännu lättare. Det första du gör när du kommer till området är att springa slalom mellan alla fiender tills du kommer till ett vägskäl. Där springer du vidare till höger och tar sen trappan ner för att nå bossen.

Väl inne i bossrummet står du kvar och inväntar hans första attack till sista möjliga sekund och då rullar du in mot högra sidan av platån. Om du tajmar detta korrekt kommer den överambitiösa stackars riddaren att dyka ner över kanten och dö omedelbart. Detta gör att du inkasserar massor av själar snabbt och enkelt plus att du får tillgång till en säljare som erbjuder mirakel. Denna säljare kan också öppna upp ett område som heter Huntsman’s Copse där du hittar en säljare som erbjuder Hex-magier, bland annat några av de mest kraftfulla i hela spelet.

Nästa del i denna guide kommer att handla om hur du smidigast går tillväga för att skapa en hybridkaraktär som kombinerar både magier och närstrid. Du kommer även att få lite tips för karaktärer som använder två vapen istället för att fegspela med sköld.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.