Inför E3 2016 – Jespers önskelista

Förra årets E3 blev en veritabel julafton för PlayStation-fans, och jag hoppas verkligen att Sony matchar eller till och med toppar 2015-konferensen. Självklart hoppas jag också på massor av PlayStation-nyheter från de stora utgivarnas konferenser och direkt  från mässgolvet. Personligen hoppas jag på några fläskiga sensationer och inte bara fokus på saker vi redan känner till.

Någon gång i mitt liv hoppas jag få uppleva detta underbara kaos på plats. Nu längtar efter ett exploderande nyhetsflöde i spelbranschen och i den här artikeln blandar jag nyheter, rykten och rent önsketänkande om vad jag skulle vilja se på E3 2016.  Kommentera gärna med era önskedrömmar!

Naughty Dog gör ett nytt Crash Bandicoot

Crash-Bandicoot

Det har gått rykten om att Naughty Dog jobbar med ett nytt Crash Bandicoot, efter att röstskådespelaren som gjorde Dr Neo Cortex har tweetat om tre nya roller i spel där en av dem lär vara en doktor. Och vore det inte dags att en viss rörmokare får konkurrens? Hur länge ska Super Mario 64 och de två Super Mario Galaxy-spelen få sitta på de tredimensionella plattformsspelens tron? Andra rykten har pratat om nyanställningar på Naughty Dog för en ny spelserie, och andra rykten pratar om The Last of Us 2. Som du kanske har sett från mina artiklar under Uncharted-veckan gillar jag Naughty Dog och håller tummarna hårt för något nytt.

Persona 5 får ett utgivningsdatum i Europa

Persona-5

En tråkig nyhet under veckan som gick är att Atlus brutit med NIS America för utgivning av deras spel i Europa. Jag hoppas verkligen att SEGA (som äger Atlus) eller Atlus själva utannonserar en ny partner för utgivning i väst, och när de ändå är igång vill jag veta när Persona 5 kommer att släppas. Vi fick i dagarna reda på att det ska släppas i den 14 februari i Nordamerika, men ännu är inget sagt om Europa. Alla klipp vi har sett av spelet och kvaliteten på de senaste delarna gör att Persona 5 är det spel jag är mest peppad inför det kommande året.

PlayStation Neo utannonseras med bakåtkompatibilitet

PlayStation-NEO

En av de största PlayStation-nyheterna vi kommer att få är givetvis PlayStation Neo. Är det en PS4 med mer RAM och snabbare CPU eller får vi något mer? Min största önskedröm är att den blir bakåtkompatibel och regionsfri för PlayStation 1, 2 och 3 inklusive skivstöd. Microsoft fortsätter att utöka sitt stöd för Xbox 360-spel på Xbox One, och om Sony vill sälja basenheter till oss som redan har en PS4 tror inte jag att löftet om bättre flyt i PlayStation VR räcker. Med bättre prestanda borde PS3-spelen kunna emuleras, och i ärlighetens namn tror jag affärsmodellen att endast stödja digitala återutgivningar på PSN för att sälja spelen en gång till stjälper mer än den hjälper. Jag tror att extraförsäljningen av basenheter skulle väga över intäktsförlusten att alla spelare inte skulle köpa gamla spel en gång till.

Nytt spel från Insomniac Games

944557

Precis som Naughty Dog har Insomniac Games också midasfingrar. Deras senaste alster Sunset Overdrive och nytolkningen av Ratchet & Clank (9/10) är båda tecken på fingertoppskänsla. Tittar vi på deras redan utannonserade spel, är det mindre titlar där ett par av dem är VR-spel, men jag hoppas på ett nytt storslaget spel av episka proportioner där de låter sin kreativitet och galenskap härja fritt. Självklart vill jag även ha nyheter om deras Song of the Deep som släpps i juli.

Vitan får flera utannonseringar

ps-vita

Jämför du släppscheman för Vita-spel i Japan och i Väst finns det en ganska stor diskrepans. Tyvärr släpps även fler i Nordamerika än i Europa, men E3 är en amerikansk mässa och det lär därför vara sparsamt med Europa-nyheter. Några spel jag hoppas på är Hatsune Miku: Project Diva X, The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II och SaGa: Scarlet Grace. De två första har utannonserats för Nordamerika, men inte för Europa. Det sistnämnda är det första SaGa-spelet på över 10 år, och med tanke på att det var Square Enix som fick de stora massorna i väst intresserade för japanska rollspel så tror jag iallafall att det är en lågoddsare att det kommer hit. Och ser man rent generellt hur bra Final Fantasy X blev på Vitan finns det en guldgruva med PS2-spel att ge ut på nytt.

Ubisoft gör nytt Assassin’s Creed under andra världskriget

assassins-creed

2016 blev året då Ubisoft tycker att vi ska gå på bio istället för att spela för att få uppleva ett nytt historiskt äventyr med kampen mellan assassinerna och tempelriddarna. Jag tror att vi får ett nytt spel under hösten 2017 och jag tycker de lyckats väva in moderna vapen ganska väl i de senare spelen. Och nu är det dags för Hitler, Mussolini och Tojo att bekänna färg som tempelriddare! Tänk dig att hoppa fallskärm bakom fiendernas linje, lönnmordsuppdrag i någon småstad i Frankrike. Vem var det som bröt Tyskarnas förnödenhetslinje när de marscherade mot Stalingrad, och vad hände egentligen i bunkern där Hitler dog? Var det självmord? Möjligheterna för ett spännande äventyr är enorma!

Hatsune Miku-spelen utannonseras för Europa

hatsunemiku

Det är ingen överraskning att vi har ett par Hatsune Miku-fans på redaktionen och min japanska är obefintlig. Jag har redan förbokat Project Diva X för import från Kanada, men hoppas ändå på ett Europa-släpp. Project Diva Future Tone är ännu inte utanonnserat utanför Japan, och jag håller tummarna att licensiering av den stora mängden låtar inte sätter käppar i hjulet för en lokalisering. Lite lustigt är det att det är SEGA Europe som har en monter, och det förstärker mitt hopp om att vi kan få lite goda nyheter.

Nytt Buzz för PS4

buzz

Om du pratar om partyspel och PlayStation tar det inte lång tid innan SingStar och Buzz kommer på tal, och som frågesportsfantast så saknar jag verkligen Buzz. Det är ett spel som bygger över generationsgränserna och jag har spelat Buzz: Quiz TV med tre generationer samtidigt. De enkla kontrollerna och fyra spelare som tävlar i soffan saknas den här generationen. Med tanke på hur lite jag läser om SingStar och låtsläpp på PS4 vågar jag inte tro att vi får något Buzz, men hopp och önskan finns där.

Bioware och avslöjanden om Mass Effect Andromeda

mass_effect_andromeda

Till sist är jag otroligt nyfiken på Mass Effect Andromeda och vilka nyheter vi kommer att bjudas på. Jag vill se en maffig spelsession och lite mer nyheter på hur spelet knyter samman med den tidigare trilogin. Skulle Bioware sedan komma med någon överraskning tackar jag och tar emot. Det har funnits rykten om både Star Wars-spel och nya fantasy-rollspel från dem och E3 är rätt arena att släppa den typen av bomber.

4 kommentarer
  1. Thomas Thomas
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson
  2. Alestes Alestes
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.