Hatsune Miku: Project Diva Future Tone kommer i sommar

Sommaren ser ut att bli riktigt ljus för oss ljusskygga spelare med ett speciellt intresse för japanska spel. Det radas upp titel efter titel som jag personligen ser fram emot väldigt mycket, och för att spä på glädjen lite ytterligare har nu mastodontupplagan av Hatsune Miku-spelen fått ett datum för när det släpps.

Hatsune Miku: Project Diva Future Tone skrev jag om tidigare i år, men om du har missat informationen kan jag berätta att titeln blir ett paradis för vocaloidfantasten. Spelet släpps i en slags gratisvariant som kallas ”Prelude” och från den plattformen kan du sedan installera musikpaketen ”Future Sound” (120 låtar från PlayStation-versionerna) och ”Colorful Tone” (100 sånger från arkadspelet samt Project Mirai-titlarna). Ja, du läste rätt, det handlar sammanlagt om minst 220 låtar som du nu får möjligheten att lära dig utantill för att kunna bemästra på den extrema svårighetsgraden!

Den enda nackdelen jag ser för tillfället är att spelet endast släpps i Japan, via PlayStation Store. Det innebär att om du är lika sugen på spelet som jag, behöver du komma på ett sätt att fylla den virtuella plånboken med japanska Yen. Eftersom jag visste att spelet skulle släppas inom kort, passade jag på att köpa PlayStation-pengar i Japan för 10000 Yen, något som jag inte ångrar idag.

Oooohhh, vad jag ska hamra på min DualShock 4 och njuta!

Oooohhh, vad jag ska hamra på min DualShock 4 och njuta!

Fruktan som många spelare bär inom sig, är att titeln kommer att kräva en stor portion huvudklappande och klädinköp, men efter att ha spenderat tusentals Yen i spelhallsversionen, vill jag påstå att oron är obefogad. I Project DIVA Arcade handlar det endast om att prestera fantastiska resultat i takt med musiken, njuta av filmerna som spelas upp i bakgrunden och ständigt bättra på sin förmåga.

Hatsune Miku: Project Diva Future Tone släpps den 23 juni i år och musikpaketen kostar 4212 Yen styck. Det innebär att du får 220 låtar för det låga priset av cirka 670 kronor; det blir endast tre kronor per låt vilket faktiskt är billigare än att spela i spelhallen där två låtar kostar åtta kronor (100 Yen).

Under maj månad kan du förhandsboka spelet via PlayStation Store och blir då belönad med två unika teman till PlayStation 4. För mig är det en självklarhet att kasta mig över förbokningsknappen så fort den dyker upp, jag ser fram emot det här spelet mer än något annat i år!

Har du förberett ett japanskt konto bara för Hatsune Miku?

2 kommentarer
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.