Veckans fråga: Vilken trofé skäms du mest över?

Förra veckan frågade vi om den där skinande trofén som du var mest stolt över och vi fick många, härliga svar. En del berättade om den enskilda pokalen som var riktigt svår att få, andra visade rejäl jägarstolthet och höll fram sina platinumtroféer. Vi på redaktionen tyckte att det var väldigt kul att läsa alla kommentarer och för att hålla lågan brinnande tänkte vi nu följa upp med något helt annat – den mest skamfulla trofén du har i din samling!

Skam kan man uttrycka på många sätt; det kan vara något pinsamt, något enkelt eller något fruktansvärt som du gjort. När det kommer till PlayStation-bedrifter, kan jag personligen erkänna att jag skäms för allt jag gjorde i Hannah Montana The Movie, mest för att det var ett riktigt bottenskrap till spel men även för att det var så lätt att erhålla den åtråvärda platinumtrofén. Några tappra själar i redaktionen ska nu bekänna synd, sedan är det er tur!

Anton utförde tågmord i Vilda Western

Åh, jag vill inte göra det här. JAG FÅR EN BRONSPOKAL! Åh, jag vill inte göra det här.

Åh, jag vill inte göra det här. JAG FÅR EN BRONSPOKAL! Åh, jag vill inte göra det här.

För mig är känslorna kring troféen ”Dastardly” i Red Dead Redemption något kluvna. Å ena sidan är det ju en väldigt snygg hyllning till stumfilmserans mustasch- och hattprydda ondingar som enligt troperna band fast oskyldiga kjoltyg vid järnvägsspår. Men i de filmerna var ju hjälten alltid där i sista stund och räddade sin dam. Här är problemet tvåfaldigt, dels är det jag som borde vara hjälten, om än kanske med prefixet ”anti”, inte skurken. Dels känns det mer som att jag ska blidka Rockstars ibland tröttsamt osnutna humor istället för att faktiskt agera efter Marstons karaktärsdrag. Så med det i bakhuvudet kände jag mig rätt smutsig när jag ändå såg till att fixa troféen till PS3.

Fredrik skapade kaos i Dunwall

Blir jag ondare om jag släpper honom från femte våningen?

Blir jag ondare om jag släpper honom från femte våningen?

En av de troféer jag skäms mest för är troligtvis ”Dunwall in Chaos” från Dishonored. Inte så mycket för vad jag blev tvungen att göra på vägen genom spelet, men kanske mer vilken effekt den trofén (och mina handlingar) hade på vissa andra karaktärer i världen. Någon dag behöver jag nog gottgöra det med att spela om spelet och försöka vara lite mindre iskall och ondskefull. En tät bubblare är alla troféer jag fick i Leisure Suit Larry: Box Office Bust. Men det är mest för att det spelet var så ofantligt infantilt och rent objektivt jättedåligt. Väldigt långt ifrån de klassiska Larry-spelen som i jämförelse framstår som präktiga eller åtminstone lite smakfullt chauvinistiska.

Detta är några av våra skamfulla ögonblick, vågar du dela med dig av dina?

6 kommentarer
  1. kalsid
  2. Alestes Alestes
  3. macke86
  4. Thomas Thomas
  5. motz motz
  6. Xareena

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.