Jerrys platinautmaning: Castlevania: Requiem

Jag inskaffade samlingen Castlevania: Requiem (9/10) eftersom de två inkluderande spelen tillhör de bästa i hela serien. Äntligen kunde jag spela Rondo of Blood på engelska och på PlayStation-plattformen, då jag tidigare endast testat den japanska utgåvan via Wiis Virtual Console. Dessutom fick jag möjligheten att spela om mästerverket Symphony of the Night för första gången på nästan tjugo år.

Jag började utforska det aggressivt utmanande spelet med Richter Belmont, och mina minnen av de elaka fienderna väcktes åter efter mitt möte med första banans boss. Men eftersom bandesignen är såpass välgjord och att de väl gömda hemligheterna lockade skattjägaren i mig, lät jag inte hindras av motgångarna, orsakade av hänsynslös död.

Jag hoppade mellan spelen under min genomspelning och började upptäcka flera, tidigare oupptäckta detaljer som skapar starka band mellan dessa titlar. I Rondo of Blood jagas Richter av en enorm Behemoth i en sekvens, och det lila jättemonstrets lik ligger i bakgrunden när jag anländer till Colosseum under en spelomgång med Alucard, vilket är en fascinerande enskild del.

Äh, var inte så tjurig!

När jag började få flera troféer för bägge spelen, började min nyfikenhet att spira och jag undersökte samlingens lista av pokaler. I det ögonblicket väcktes ett starkt begär att jag skulle anta en utmaning och påbörja jakten på en platina.

Rondo of Blood är ett kortare spel än dess uppföljare, och därför koncentrerade jag mig på det först. Jag behövde hitta de fyra fängslade kvinnorna, med Maria Brenard i spetsen. Detta gav fyra bronspriser och sedan behövde jag bara klara av Dracula med de båda spelbara karaktärerna. Det var en enkel uppgift med Maria, men greven gjorde det besvärligare för mig när jag var Richter. Sedan utforskade jag varje bana helt, inklusive de alternativa vägarna och tidigare låsta nivåerna för att få guldpokalen ”The Full Belmonty”, innan jag fortsatte med Symphony of The Night.

Jakten på troféer i det sistnämnda fick mig se spelet med nya ögon, eftersom jag var tvunge att hitta tidigare oupptäckta hemligheter. Men att leta igenom båda slottens samtliga rum och samla ihop en halv miljon dollar för att köpa en kopiator, var tidskrävande. Till slut fick jag min platina genom att besegra nekromagikern Shaft med Richter i Symphony. Jag kände mig road av en underhållande skattjakt i två fantastiska spel, och därmed tänker jag ge dig några tips ifall du också vill ha den blå pokalen.

Döden är en av de fem bossar som bevakar en gemensam trofé.

Hitta Maria (Rondo of Blood)

Om du lyckas hitta Maria i de tidiga banorna, får du tillgång till spelets bästa karaktär. Hon kan dubbelhoppa och den lättare kontrollen gör henne smidigare än Richter. Dessutom är hennes djurvänner en god tillgång mot de tuffa bossarna.

Ta hjälp av dina medhjälpare (Symphony of the Night)

Vissa medhjälpare kan prata med Alucard och känna av gömda passager. Demonens spjut kommer väl till pass om du hittar en onåbar knapp någonstans.

Nycklar (Rondo of Blood)

Hittar du en nyckel? Håll fast vid den då det finns låsta dörrar med hemligheter inuti.

Crissaegrim (Symphony of the Night)

I det spegelvända slottets bibliotek finns flygande vålnader kallade Schmoo och genom att besegra dem kan erhålla spelets bästa vapen Crissaegrim. Detta mäktiga svärds snabbhet är värd mödan och dessutom får du en trofé om du lyckas hitta ett exemplar.

Richters vigvatten (Symphony of the Night)

Richter kan, till skillnad mot Alucard, inte uppgraderas och därmed får han hålla fast med sin piska. Men har du vigvatten, använd Item Crush och det heliga regnet utplånar alla fiender i ett svep – även bossarna!

Har du tagit alla troféer i Castlevania: Requiem?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.