Chefredaktörens utmaning [Vecka 1]

Det har nu gått en vecka sedan jag påbörjade min ambitiösa årslånga utmaning, och det är därför dags för den första statusuppdatering. Än så länge rullar allting på i ett gott tempo och jag har dessutom lyckats rensa lite i skämshögen, vilket är en välkommen bieffekt av det hela.

Första veckan har varit betydligt mer produktiv än vad jag förväntade mig och jag har snabbt lyckats skaffa mig en liten buffert för att kunna gräva ner mig i ett lite större spel innan recensionsspelen börjar trilla in.

1. Gauntlet: Slayer Edition (PS4)

Horder av fiender hör till vanligheten i Gauntlet.

Horder av fiender hör till vanligheten i Gauntlet.

Årets första spel blev det svenskutvecklade Gauntlet: Slayer Edition (7/10) som dök upp på PlayStation Plus under i december förra året. Det kändes spontant som en bra avvänjning från allt Diablo-spelande som pågick under mellandagarna, men skenet bedrog en aning. Gauntlet är ju historiskt sett ett utpräglat flerspelarspel vilket komplicerade mina planer att köra igenom det ensam.

Det är illa balanserat för en spelare dock, vilket gjorde att mediumnivån ofta var för svår och lätta svårighetsgraden var på tok för enkel. Överlag är det ett bra spel dock, med härlig miljödesign och ett trevligt flerspelarläge som både är kooperativ och tävlingsinriktad.

2. Stick it to the Man (PS4)

Alla kan vi relatera till när en lång rosa arm sticker ut ur huvudet.

Alla kan vi relatera till när en lång rosa arm sticker ut ur huvudet.

Detta är ett spel som jag har haft liggande på min PS4 under en längre tid, men som jag inte har kommit till skott att spela förrän nu. I likhet med Gauntlet är det svenskutvecklat, men det är istället en blandning mellan ett plattformspel och äventyrsspel.

Jag gillar verkligen den grafiska stilen med tvådimensionella pappfigurer som påminner en del om Paper Mario, och spelet har en ganska fyndig mekanik där du läser karaktärers tankar för att lösa pussel. Manus och skådespelare lämnar en del att önska, men det är helt klart värt att kika på.

3. Zombie Vikings (PS4)

Även svenska spel erbjuder tentakler.

Även svenska spel erbjuder tentakler.

När Andréas recenserade Zombie Vikings (3/10) i höstas blev jag nyfiken på om det verkligen kunde vara så dåligt som han tyckte att det var. Till en början tyckte jag inte det, men nöjeskurvan dök ganska snabbt. Den grafiska stilen är visserligen inte tokig, och påminner om deras tidigare verk Stick it to the Man som jag skrev om ovan.

Spelet blir ganska snabbt enformigt, men det stora problemet är att spelets humor är riktigt påfrestande i längden. Aldrig förr har så många fåniga skämt bankats in så grundligt i mitt huvud om och om igen som under denna genomspelning, vilket till slut ledde till att jag stängde av spelljudet och körde igång Spotify istället. Det hjälpte underhållningsvärdet markant. Även om jag inte tyckte lika illa om spelet som Andréas gjorde är detta något du bör undvika.

4 kommentarer
  1. motz motz
    • Johan Lindros Johan Lindros
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg
    • Martin Svennberg Martin Svennberg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.