Troféjakten – The Walking Dead: Season 1 + DLC (Vita)

Vår chefredaktör ska under en månads tid jaga så många troféer som bara möjligt. Kvantitet på kort tid istället för kvalitet på lång tid är det som gäller, så glöm enkla LEGO-spel och andra titlar som kräver mycket tid – det ska gå snabbt!

The Walking Dead: Season 1 + DLC

Jag vidhåller fortfarande att narrativet i inledningen är väldigt skevt eftersom jag förväntas att svara på relativt objektiva frågor om mig själv samtidigt som jag inte vet ens i stora drag vad jag har tidigare gjort, men bortsett från detta är detta ett helt fantastiskt spel som förtjänar allas uppmärksamhet. Däremot rekommenderar jag det hellre till PlayStation 3 eftersom Vita-versionen lider av en eftersläpning som gör att vissa sekvenser kortas rejält där du snabbt ska trycka på en action-knapp. Räkna med andra ord kallt på att du får göra om saker några gånger om du föredrar Vita.

Själva troféerna är precis lika enkla som på den stationära konsolen. Huvudspelet ger dig samtliga Trophies oavsett val, medan 400 Days har två stycken som är helt beroende av val. Den första och mest brutala kräver att du ska vinna två av tre matcher i sten, sax och påse, medan den andra går ut på att du ska välja att gömma dig i början av Russells kapitel.

Som tur var kan du spela om episoderna, så du får fler chanser att ta dem. Min rekommendation är att du går direkt tillbaka till huvudmenyn om du ser att du förlorar slumpduellen, för annars är risken att spellängden förlängs rejält.

 

  • Antal Trophies: 49
  • Uppskattad tid : 12 timmar
  • Svårighetsgrad: 1/10
  • Svåraste trofé: Two out of Three (vinn två av tre matcher i slumpmässiga spelet sten, sax och påse)
  • Enklaste trofé: –
  • Jobbigaste trofé: Two out of Three (vinn två av tre matcher i slumpmässiga spelet sten, sax och påse)
  • Tillbehörskrav: –

 

Jag använde mig av guiden från Playstationtrophies.org.

Spelet (inklusive DLC) går i dagsläget att köpa på PSN Store för 175 kr, medan det billigaste fysiska exemplaret (utan DLC) går på 279 kr hos Elgiganten.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.