Jerrys speltips inför Halloween

När höstmörkret anländer innebär det färre soltimmar på dygnet, och den kalla luften kryper under skinnet på mig betyder att Halloween närmar sig. Jag har alltid gillat denna spöklika högtid, eftersom jag tycker att det är kul att pyssla tillsammans med familjen, titta på skräckfilmer och karva fram pumpalyktor varje år.

Att bli skrämd ger mig en euforisk känsla, fast skräck handlar inte alltid om läskiga monster. En färgstark scenografi bidrar tillsammans med passande kostymer till en förtjusande stämning vilket är lika betydelsefullt som träffsäkra skrämseltaktiker.

I detta inlägg tänker jag skapa ryslig stämning genom att rekommendera fem olika skräckinjagande speltitlar till PlayStation 4 inför Halloween.

Until Dawn

Supermassive Games välgjorda pärla Until Dawn (9/10) är en intensiv upplevelse där spelarens val påverkar handlingen, och karaktärernas öden. Spelet är precis lika vackert som det är fasansfullt skrämmande. Klarar du av att hålla alla vid liv när slutet nalkas?

Dead by Daylight

Detta asymmetriska överlevnadsspel för flera spelare online har enkla regler, men den nagelbitande spänningen när fyra överlevare ska överleva en livsfarlig mördare håller i sig hårt under varje spelomgång. Ett enormt persongalleri och nya tillägg håller spelet fräscht. Jag rekommenderar hörlurar till Dead by Daylight för en intensiv upplevelse där hjärtslagen slår hårdare och hårdare ju längre du spelar.

Resident Evil 7: Biohazard

Capcom återvände till sina rötter och gjorde sin skräckserie läskig igen i Resident Evil 7: Biohazard (9/10). Korridorerna i familjen Bakers hus är sjukt obehagliga att vistas i, och levererar flertalet oberäkneliga skrämseltaktiker som sätter hjärtat i halsgropen.

ECHO

Att möta läskiga monster är en sak, men hur är det att hamna i ett enormt tempel tillsammans med farliga kloner av sig själv? Genom att läsa av mina handlingar, kan mina fiender använda dom mot mig i detta underskattade indiespel. Smygmomenten från Metal Gear Solid är ett utmärkt tillägg i science fiction-rysaren ECHO (8/10).

Bloodborne

From Softwares exklusiva mästerverk är en monumental upplevelse utan dess like. Bloodborne (10/10) är konsolens vackraste spel och Yharnams gotiska miljöer påminner starkt om London från tidigt 1900-tal, då Jack Uppskäraren härjade. Jag har inte tidigare trott att blodstänk kunde vara lika poetiskt vackert som i Dario Argentos filmer, men de intensiva striderna jag upplevde i denna titel bevisade motsatsen.

Vilka skräckspel vill du spela under Halloween?

2 kommentarer
  1. Thomas Thomas
  2. Thomas Thomas

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.