Uncharted-tävlingen är avgjord!

För drygt en vecka sedan drog vi igång en tävling med det eftertraktade Uncharted 4: A Thief’s End i vinstpotten, och vi har nu lyckats kora en vinnare, samt en andraplats som får en snygg t-shirt med Uncharted-tryck. Det var en utmanande tävling där faktiskt ingen lyckades kamma hem alla rätt på frågorna, men vi fick ett flertal bidrag som hade fyra rätt av fem möjliga och vi fick därför avgöra tävlingen på vem som hade bäst motivering i utslagsfrågan.

Innan vi går in på vilka våra lyckliga vinnare är tänkte jag publicera facit till tävlingsfrågorna, och det verkar ha varit fråga fem som var klurigast eftersom inga av tävlingsbidragen fick rätt på denna.

 1. Hur många gömda skatter finns det i Uncharted: Drake’s Fortune?
 2. Hur mycket läsk drack Naughty Dog under utvecklingen av Uncharted 2: Among Thieves enligt deras egen utsago?
 3. Vilka vapen i Uncharted 2: Among Thieves har zoom-funktion?
 4. I Uncharted 3: Drake’s Deception när Sully inte riktigt litar på Cutter nämner Cutter att om Sully börjar berätta om kaniner så är det kört. Vilken klassisk bok refererar Cutter till då?
 5. Vilken signifikant förändring gjordes på Nathan Drake i Uncharted 3: Drake’s Deception?

Svaren är följande:

 1. 61 stycken.
 2. 30 000 burkar.
 3. Dragon Sniper och FAL Assault Rifle.
 4. Möss och Människor.
 5. Nathan Drakes ögon ändrades från bruna till blå.

Och den lycklige vinnaren är… Joakim! Hans motivering i utslagsfrågan fångade majoriteten av redaktionens ögon och passade även tävlingens tema på ett ypperligt vis. Därför kommer han att få avnjuta Uncharted 4: A Thief’s End inom kort!

Joakim skrev: Percy Fawcett, mannen som försvann i djungeln när hans expedition försökte hitta Eldorado, staden av guld. Hans öde är ett mysterium. Vad hände egentligen med honom? Han kanske hittade staden, men valde att inte berätta för omvärlden. Eller så tappade han minnet och levde resten av livet i djungeln. Teorierna är många och som ättling till denna upptäckare skulle jag ha en anledning till att bege mig ut till djungeln och ta reda på sanningen. När jag ändå är på plats i djungeln kan jag passa på att göra det som folk i årtionden har misslyckats med – hitta Eldorado.

Vår andraprisvinnare är Julia som får en snygg t-shirt att lagom till sommarvärmens intåg i vårt avlånga land.

Julia skrev: Ojoj, så många att välja mellan! Men eftersom jag fascineras av programmering så skulle jag nog säga Ada Lovelace. Förutom att hon antecknade den första koden någonsin gjord för att kunna tolkas av en maskin så såg hon redan då möjligheterna för att en maskin skulle kunna göra mer än att räkna. Hon försökte också tillsammans med sina vänner uträkna den bästa matematiska formeln för att vinna i spel där man slår vad. Jag hade framförallt inte haft något emot att ärva hennes kunskaper om det gick!

Jag skulle vilja avsluta med ett stort tack till alla som deltog i tävlingen. Det är sannerligen kul att se att vi har så kreativa läsare att döma av alla de motiveringar vi fick in. Jag hoppas att alla har njutit av alla Uncharted-artiklar som har publicerats under den gångna veckan. Tack går också till PlayStation Sverige som tillhandahåller priserna som gjorde tävlingen möjlig!

8 kommentarer
 1. Macke86
 2. Joakim
 3. macke86
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • macke86
   • macke86
 4. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.