Vad spelar du i midsommar?

Det är ofattbart att det redan är midsommar, det känns som att vi precis skålade in det nya året! Tiden bryr sig inte om vad vi tycker och tänker och därför har det ändå blivit så att vi redan har avverkat hälften av året.

Eftersom det är midsommarafton idag, blir det ju en lite längre helg även om jag förmodar att det runt om i Sverige fokuseras på annat än konsolspel. Men vi tänkte ändå slänga iväg frågan och se efter huruvida någon kanske hinner med några timmar framför favoritkonsolen. Midsommar har ju ändå en tendens att bjuda på nyckfullt väder så det gäller ju att vara beredd.

Johan stirrar mot horisonten

Det har gått ett litet tag sedan det ypperliga Horizon Zero Dawn (9/10) släpptes i våras och jag har förvisso hunnit med att lägga cirka 20 timmar på spelet, men känner ändå att jag bara har skrapat på ytan. Under midsommarhelgen kommer det att bli ändring på detta, och jag hoppas kunna göra en del framsteg i denna välberättade historia. Det kräver förstås att jag inte stannar upp och tittar på utsikten stup i kvarten, vilket är en av de stora utmaningarna i spelet.

Finns det tid över kanske jag fortsätter lite med The Elder Scrolls Online, som jag påbörjade förra helgen. Det saknar lite av nyanserna som jag älskar med Skyrim och Oblivion, men den övergripande stämningen är definitivt där.

Jerrys midsommar består av Japan och hockeymasker

Ni ska ju dansa runt en midsommarstång, inte kungakrona!

Det var ett tag sedan jag träffade Joker, Ann, Morgana och de andra i Persona 5 (10/10), därför blir denna midsommar en trevlig återkomst till Japan för min del.

Jag ska på kvällarna vandra längre i Perception och se till att jag inte går vilse i det becksvarta spökhuset. Dessutom erbjuder Friday the 13th: The Game (8/10) dubbla poäng denna helg, vilket passar bra eftersom jag är väldigt nära att låsa upp den sista varianten av Jason.

Martin koloniserar planeter och slaktar zombier

Vänta nu. Är den där solrosen en människoätande mask???

Vänta nu. Är den där midsommarstången en människoätande mask???

Jag har fått förmånen att provspela samhällsbyggarspelet Aven Colony, vilket släpps senare i sommar. Det var väldigt länge sedan jag spelade ett spel i den här genren och utan att avslöja för mycket, kan jag berätta att jag utan svårighet kommer att sänka flertalet timmar i upplevelsen under helgen.

Jag kommer också att fortsätta min eviga strävan efter en platinatrofé i 7 Days to Die (7/10), ett spel som hela tiden växer och erbjuder nya upplevelser. För att snabba på processen med att nedgöra så många zombier som möjligt, har jag nu ökat mängden fiender till det dubbla. Huvuden ska rulla. Och explodera!

Vad spelar du efter att ha dansat runt stången?

3 kommentarer
  1. Macke86
  2. Thomas Thomas
  3. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.