Vad spelar du i helgen? [Vecka 9 2014]

14 dagar kvar nu. Jag känner redan av hur händerna krampartat kommer hålla i handkontrollen. Hur jag nervöst kommer smyga fram igenom miljöerna tills jag lärt känna dem. Fast, nu ska vi ju inte prata för mycket om Dark Souls II. Det är ju inte släppt riktigt än. Däremot har det kommit lite andra, nya spel den här veckan: Rambo: The Video Game, Castlevania: Lord of Shadows 2 och Thief. I takt med att snön försvinner börjar det helt enkelt komma lite nya spel. Lite ologiskt kan tyckas – eftersom finare väder oftast brukar betyda att vi vill vara utomhus.

Fredrik biter sig fast i dramatiska kameravinklar

Jag håller just nu på med uppföljaren till ett vid tiden ganska kritiserat och halvdant mottaget spel: Castlevania: Lord of Shadows. Det fick utstå en hel del spott och spe när det kom – dels för att det inte utvecklades internt hos Konami, men även för att det frångick den klassiska Castlevania-formeln lite. Trots att spelet överlag fick väldigt bra kritik från spelpressen så var spelarna lite mer svårflörtade. Jag inkluderad. Men när jag hade tagit mig igenom spelet, fått se de spektakulära miljöerna som spanska MercurySteam målat upp så var mitt intryck trots allt väldigt positivt. Tempot var kanske spelets absolut största baneman – det kändes helt enkelt lite för utdraget och repetitivt. Och nu så är det dags att ge sig på uppföljaren. Jag tänker inte prata så mycket mer om det, men recensionen borde dyka upp i början av nästa vecka. Jag behöver bara konsumera lite blod innan jag uttalar mig definitivt om dess kvalitet.

Och så försöker jag envist komma någonstans i Spelunky. Jag kommer verkligen inte längre än till djungeln. Det kanske är dags att inse att det inte är ett spel för mig, trots allt? På pappret låter allting bra, men jag misslyckas med exekveringen.

Och skulle tiden räcka till så blir det lite Demon’s Souls. Jag håller just nu på med en helt ny genomspelning – utan att gå upp i level. Min stackars level 1-karaktär har hittills arbetat sig igenom en dryg tredjedel av spelet (1-1, 1-2, 1-3, 3-1,4-1,4-2,4-3) och jag ser verkligen inte fram emot att möta Maneater.

Simon dödar ett oändligt antal hejdukar

Bioshock Infinite landade i mitt digitala knä i förra månadens PlayStation Plus-tillökning, så nu är det dags att se vad Irrational Games sista spel bjuder på. Hittills verkar svaret vara blod, eld, död och vackra miljöer. Så pass mycket av alla ingredienserna att det efter bara några timmar börjar stå mig upp i halsen. Vi får se om det ger med sig, annars kanske smygandet i nyutannonserade 1998 mode är något att vänta in?
Bioshock Infinite GOTY

Toby är sjuk och dukar undan ett oändligt antal gånger i Dark Souls

Så blev man förkyld igen. Det är ju för typiskt, men utöver att ligga på soffan och äta Lemsip tänkte jag försöka lägga lite energi på att klara av det sista i Dark Souls. Jag lyckades klara en stor del av spelet månaderna innan jul, men sen kom annat i vägen. Nu är jag i alla fall i DLC-området Oolacile, och tänkte bröta mig igenom drakjäveln Kalameet och kanske Manus. Sen är det väl inte mycket kvar tror jag inte.

Allt snack om The Last of Us – Left Behind (10/10) har dessutom påmint mig om att jag måste spela klart förra årets bästa spel, så det kanske jag också vågar mig på.

LastofUs_LB

Det är vad vi tänkt göra, men vad ska du spela i helgen?

6 kommentarer
  1. Xareena
  2. Quint Quint
  3. Jonas Aronsson Jonas Aronsson
    • Simon Campanello Simon Campanello
  4. motz motz
  5. SonicTheFudgehog SonicTheFudgehog

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.