Vad spelar du i helgen? [Vecka 51 2014]

Nu är julafton sådär nära inpå att det nästan kittlar, nästan sådär som det känns när man är på väg att ta den sista bronstrofén innan platinum! Känner alla igen den känslan? Alla? Ingen? En lång ledighet står framför oss som planerat våra sista semesterdagar väl och nu kan vi äntligen umgås med familjen samtidigt som vi kanske planerar vilka spel i ”skämshögen” som vi ska försöka plöja igenom.

Själv har jag satt upp tre konkreta mål inför julledigheten: läsa en hel bok (tryckt på papper), se klart en serie (förmodligen senaste säsongen av Walking Dead) samt spela klart ett spel. Dags för ledighet, dags för spel!

Martin blandar rollspel från två kontinenter

Men...om jag skaffar röda linser, ser jag inte ut som en drake i Demon's Souls då?

Men…om jag skaffar röda linser, ser jag inte ut som en drake i Demon’s Souls då?

Lite sent men ändå glädjande fick jag möjlighet att recensera Dragon Age: Inquisition till PlayStation 4. Eftersom jag precis genomgått min rehabilitetsplan för Skyrim och Fallout 3, känns det alldeles underbart att återigen vika åt väster från den utsatta vägen för att hjälpa den gamla tanten med astma. Ja, ni gissar rätt, det nya Dragon Age-spelet från BioWare är precis lika hotfullt mot Kalle Anka på julafton som äggtoddy är för tomten!

För att ytterligare äta upp ledig tid under ledigheten tänkte jag även påbörja min resa i ett japanskt rollspel som inte släpps förrän i februari. Det känns skönt att ha gott om tid på sig för en gångs skull och nej, jag får ännu inte berätta vilket spel det handlar om!

Johan är fortsatt sysselsatt av öppna spelvärldar

Om man tittar väldigt noga så kan man ana det s.k. gummibandet som får motståndarna att alltid komma ikapp!

Om man tittar noga uppe till vänster, kan man ana det s.k. gummibandet som Johan tycker så mycket om!

Helgen kommer bland annat att bjuda på mitt fjärde Ubisoft-spel med öppen spelvärld denna höst och vinter, närmare bestämt The Crew. Medan Martin har blivit vår expert inom japanska rollspel blir det mer och mer tydligt att jag har fått ansvaret att täcka Ubisofts mastodontprojekt. Jag har precis slutfört recensionen av Far Cry 4 så det är ju bara att slänga sig in i nästa sandlåda.

På tal om sandlådor håller jag dessutom på med recensionen av Grand Theft Auto V. Om jag ska döma av det jag har sett hittills är det mäkta imponerande att se jobbet som Rockstar Games har lagt ner på denna nyversion av spelet som släpptes förra året. Mer om detta kommer du att kunna läsa på bloggen framöver.

Har du pyntat granen, slagit in alla julklapparna och bonat golvet?
Isåfall är väl allt klart, så…
Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Martin Svennberg Martin Svennberg
  3. TommyTommy

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.