Vad spelar du i helgen? [Vecka 44 2023]

Ännu en intensiv höstvecka närmar sig sitt slut, och som om det inte var nog har vi nu tagit steget in i november. Tidigare i veckan har har du fått läsa om stora spelsläpp så som Alan Wake II (10/10), smått obekväma återseenden Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 (6/10) och små blinkningar mot de kommande högtiderna Ebenezer and the Invisible World (6/10).

Trots det tummar vi inte på tempot, och fler recensionsspel ligger och väntar runt hörnet. Några av dem kommer vi att ta oss an i helgen, och det kan du läsa om här.

Johan förbereder sig som en drake

Det här gänget kan åstadkomma precis vad som helst.

Nu när jag har börjat kunna skymta botten på recensionshögen är det dags att ta ett djupt andetag inför nästa kommande lansering som jag länge har sett fram emot. Jag tänker då på Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name som nästa vecka kommer att ge mig ett kärt återseende med Kazuma Kiryu. För att komma i stämning kommer jag att tillbringa en hel del tid med Ichiban Kasuga i Yakuza: Like a Dragon (9/10) i hopp om att kunna reda ut diverse röror i Yokohamas undre värld.

Jag kommer troligtvis att klämma in lite tid med Metal Gear Solid Master Collection Vol.1 (6/10) också, trots det undermåliga vis spelen har buntats ihop. Det handlar trots detta om ganska fantastiska spel, även om de förtjänar ett bättre öde.

Fredrik fortsätter resan igenom skräck-skämshögen

World of Horror fortsätter vara precis på gränsen till för obehagligt.

Efter en liten paus från World of Horror för att återhämta lite energi så ska jag försöka avsluta det under helgen och skriva lite intryck om det oerhört obehagliga spelet. Med Alan Wake 2 (10/10) och Stray Souls avklarat så börjar jag blicka på vad mer jag har i skämshögen när det kommer till läskiga spel, och Burnhouse Lane ligger rätt högt upp på listan. Jag försöker även bli klar med Judgment, så jag så småningom kan ge mig på Lost Judgment.

Jonny tänker och filosoferar

”Är det här vägen till servicecentret?”

Tidigare idag fick jag till mig ett nytt spännande recensionsspel att utforska. Det handlar om The Talos Principle 2, uppföljaren till ett av de mest kluriga spelen jag har upplevt under min tv-spelskarriär. Jag ser fram emot att ta mig an tvåan med förhoppningarna att även det bjuder på ordentliga tankenötter och filosofiskt tänk. Jag håller även på att kämpa mig igenom Hellboy: Web of Wyrd som likt de flesta spel ur roguelikegenren levererar allt hårdare motstånd ju längre in i det jag kommer.

En av mina ursprungliga planer inför helgen var att köra en PS1-sittning tillsammans med en kompis. Han fick ställa in på grund av förkylning, men det lutar nog ändå åt att jag kommer lägga en timme eller två på någon gammal spelklassiker. I nuläget lutar det Åt Tomb Raider eller Syphon Filter, men det blir stundens ingivelse som kommer att bestämma i slutändan.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.