Vad spelar du i helgen? [Vecka 44 2019]

Årets näst sista månad är här och det saknas verkligen inte spel att sysselsätta sig med. Utöver spel som redan är släppta, som till exempel Call of Duty: Modern Warfare (8/10), finns det ju ingen brist på efterlängtade titlar som väntar runt hörnet heller.

Vi vill förstås veta vad du siktar på att sysselsätta dig med i helgen, men vi inleder traditionsenligt med ett axplock från redaktionen.

Fredrik lider av NieR-abstinens

2B ser lite annorlunda ut…

Det finns ett par spel jag inte kan släppa, trots att jag har spelat klart dem för väldigt länge sedan. NieR och NieR: Automata (8/10) är två av dessa. Någonstans inombords hoppas jag fortfarande att NieR (och Drakengard-serien) ska få förfinade nyutgåvor, hur osannolikt det än känns. Som tur är så fick jag en liten fix när det kommer till min NieR-abstinens genom Final Fantasy XIV (9/10), som dels dels fick en större expansion i somras (Final Fantasy XIV: Shadowbringers) men även en liten uppgradering i veckan – ”Vows of Virtue, Deeds of Cruelty”.

Utöver en fortsättning på handlingen så innehåller den även det första avsnittet av en större raid, skriven och regisserad av Yoko Taro (producenten bakom NieR och Drakengard) och självklart är den ihopkopplad med NieR-universumet på ett helt fantastiskt galet sätt. Nu ska jag bara spela igenom den ett par gånger till så jag kan lägga beslag på 2B:s klädesplagg. (Lite bonuspoäng för att expansionens namn anspelar på vapen ur Nier-universumet. Yoko Taro planerar nog så sakteligen att ta över hela Square Enix.)

Jonny blir inspirerad

Klart inspirationen flödar med vyer som den här!

De senaste dagarna har mitt intresse för konst och tv-spel smält ihop genom spelet Eastshade. I rollen som en strandad konstnär på en ö med samma namn gör man sig bekant med invånare och natur, samlar inspiration och utvecklar sig som konstnär. Ser du något ditt öga gillar och känslan är den rätta kan du med en kameraliknande funktion och bra med inspiration skapa vackra målningar och bygga upp ditt rykte på ön.

Låter det som en annorlunda idé för ett spel? Det är det, och jag kommer att fortsätta ta mig an den här intressanta titeln under helgen. En recension kommer under nästa vecka.

När jag inte promenerar runt på en ö med ett staffli under armen och en pensel mellan käkarna kommer jag troligtvis att prygla monster i kortspelet Slay the Spire, en titel jag var sen med att upptäcka men nu är helt fast i.

Johan gör ytterligare ett återbesök i Kamurocho

Kamurochos senaste boyband gör entré.

Börjar det kännas igen? Ja, jag har svårt att släppa den helt underbara Yakuza-serien och nu är det dags att ta sig an Yakuza 4 på nytt med tanke på att nyversionen anlände till PS4 nu i veckan. Rent spelmekaniskt hände ganska mycket mellan Yakuza 3 och Yakuza 4, och i synnerhet stridssystemet fick sig en rejäl uppgradering för att kännas lite mer dynamiskt.

En recension av detta kommer att göras tillgänglig inom en snar framtid!

Vad kommer du att spela denna helg?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.