Månadens höjdpunkter [November 2019]

November är snart över oss. Väntan på glögg, lussebullar och pepparkakor är fylld av mustascher. Tempot på spelsläppen avtar i takt med att vi närmar oss årets slut, men det betyder inte att november saknar stora släpp. Tvärtom dyker ett par av årets riktiga storsläpp upp den här månaden och stjärnregissören Hideo Kojima debuterar utanför Konamis trygga famn.

Oavsett om du gillar racing, japanska rollspel eller Star Wars så ska du nog kunna hitta något som passar dig.

Death Stranding (PS4) – 8 november

Vad är Death Stranding? Den frågan är jag nog inte ensam om att ha ställt mig gång på gång efter att ha fått sett en ny trailer. Från det vi har sett så verkar det vara ett actionspel i en öppen, dystopisk framtidsvärld. Nu får du iallafall snart svaret. Spelet handlar om en koppling mellan livet och döden och det finns indikationer på att spelaren ska kunna resa mellan de två världarna.

Du ska kunna kommunicera med andra spelare online, men det är oklart om det handlar om synkron eller asynkron kommunikation. Huvudkaraktärerna har lånat både röster, utseende och rörelser från Hollywood-skådespelare och huvudpersonen spelas av Norman Reedus som är känd från bland annat The Walking Dead medan skurken spelas av Mads Mikkelsen.

Need for Speed Heat (PS4) – 8 november

Need for Speed Heat utvecklas av det Göteborgsbaserade Ghost Games, som även legat bakom de senaste NFS-spelen. Sett till trailrar och förhandsinformation så verkat Heat påminna lite om rötterna i Need for Speed Underground där det finns massor av små uppdrag utspridda på kartan.

Spelet utspelas i Palm City, en fiktiv version av Miami och ska bjuda på diversifierade miljöer. Spelet stoltserar med 127 bilmodeller från 33 olika bilmärken och efter att ha missat en del på grund av licensieringsstrul, är Ferrari tillbaka i serien. Du kontrollerar själv om du vill köra under dag- eller nattetid och aktiviteterna skiljer sig givetvis där natten bjuder på illegal streetracing. Men poliserna är betydligt mer aggressiva på natten och du drar på dig mer uppmärksamhet då.

Om du skulle vara sugen att tjuvstarta lite så finns en mobilapp redan släppt där du kan designa bilar och importera i PlayStation 4-spelet när det släpps.

Star Wars Jedi: Fallen Order (PS4) – 15 november

Spel baserat på Star Wars-licensen har genom åren bjudit både på höjdare och bottennapp och den här gången är det Respawn Entertainment som ligger bakom bland annat Titanfall-serien som står för regin. Jedi-ordern är så gott som utplånad efter händelserna i episod III och spelet är förlagt någon gång under de 19 år som förflöt mellan episod III och IV.

Du kontrollerar jedi-lärlingen Cal Kestis som är på flykt från Rymdimperiet. Regissören Stig Asmussen har i intervjuer sagt att de största inspirationskällorna har varit Dark Souls och The Legend of Zelda: The Wind Waker och att kartkonceptet inspirerats av Metroidvania-spel. Från förhandstittar har striderna jämförts med just SoulsBorne och plattformsmomenten med Uncharted-serien. Personligen älskar jag berättelsetunga actionäventyr och har detta på förhand som ett av årets spel.

Övriga spelsläpp

 • Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout (PS4) – 1 november
 • Race with Ryan (PS4) – 1 november
 • Blacksad: Under the Skin (PS4) – 5 november
 • Conception Plus: Maidens of the Twelve Stars (PS4) – 5 november
 • Just Dance 2020 (PS4)
 • Garfield Kart: Furious Racing (PS4) – 5 november
 • Farmer’s Dynasty (PS4) – 7 november
 • Romancing SaGa 3 (PS4, Vita) – 11 november
 • Golem (PS4) – 12 november
 • Doctor Who: The Edge of Time (PSVR) – 12 november
 • Shenmue III (PS4) – 19 november
 • Civilization VI (PS4) – 22 november

Vad ser du fram emot mest i november?

4 kommentarer
 1. Alestes Alestes
 2. Thomas Thomas
 3. Quint Quint
 4. Kristoffer Nyrén Kristoffer Nyrén

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.