Vad spelar du i helgen? [Vecka 43 2023]

Då var det dags igen. Ännu en arbetsvecka har gått och för många av oss väntar en helg full med möjligheter. Nu när regn och rusk allt mer tar över vår vardag kan man iallafall glädjas över en intensiv spelmånad med välmotiverad tid framför sin favoritkonsol.

Här på bloggen har vi flera intressanta och spännande spel som snurrar, och vi ser fram emot att dela med oss av dem när tiden är inne. Har du tur kan du få ett eller annat tjuvkik nedan, för där delar vi med oss av våra spelplaner för helgen.

Johan återförenas med en efterlängtad författare

Inte ens hans kamouflage kan dölja Snakes bedroom eyes.

Väntan är nu över och Remedy Entertainments hett efterlängtade verk Alan Wake II har slutligen anlänt. Recensionskoden snappade jag upp under gårdagen och det kommer därför att bli massor av övernaturliga fenomen att utreda i helgen, så att jag kan delge mina tankar under nästa vecka.

Det är inte det enda projekt som pågår dock, utan jag har även tagit mig an en samling av gamla favoritspel, nämligen Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1. Jag har redan lagt ett antal timmar på detta, med blandat resultat, men jag kommer att ha en mer detaljerad recension klar nästa vecka.

Fredrik dyker ned i skräckspel

Den grafiska stilen i World of Horror är minst sagt unik.

World of Horror är äntligen här. Ett oerhört udda, minimalistiskt och skrämmande spel. Rollspelsinspirerade, turordningsbaserade strider möter en distinkt, minimalistisk grafisk stil och resultatet är hittills udda och fascinerande. Jag hann spela det lite igår kväll och de första intrycken är lovande, även om vissa element i spelet är mörka och framkallar rejäl existentiell ångest.

Men jag tänkte balansera det med lite mer lättsamma spel – Alan Wake II har ju släppts, och så även överlevnadsskräckspelet Stray Souls där Akira Yamaoka stått för musiken. Helgen ser ut att gå i skräckens tecken, och det är ju passande såhär precis före halloween och allhelgona.

Jonny firar en tidig jul

För att vara en surpuppa pyntar han rätt bra!

Julen kommer tidigt för mig i år, och då inte endast för att jag har en hög av spel att ta mig an utan även för att ett av dem faktiskt bygger på en av våra mest kända julberättelser. Det är såklart spelet Ebenezer and the Invisible World jag pratar om. Det är inte varje dag jag spelar ett metroidvania-spel med en julsaga som tema, men det gör ju bara att man blir desto nyfiknare.

Utöver ovan nämnda spel kommer helgen även att vigas åt två andra titlar. Det blir Life of Delta och Hellboy: Web of Wyrd som flankerar Ebenezer, och recensioner kommer du få ta del av inom kort.

Vad tänker du spela i helgen?

Ett svar
  1. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.