Vad spelar du i helgen? [Vecka 43 2019]

Då var det helg igen och några av er kanske tjuvstartar Halloween-firandet med en fest redan denna helg? Oavsett om det är så eller ej lär det finnas plats för lite härligt spelande i soffan. Varför inte göra det lite höstmysigt med en stor kopp te, fluffiga tofflor och en varm filt som ackompanjemang till spelandet?

Veckan har bjudit på flera recensioner och du kanske lockas av Disgaea 4 Complete+ (7/10), Baldur’s Gate: Enhanced Edition Pack (8/10) eller Planescape: Torment and Icewind Dale: Enhanced Editions (7/10)? Redaktionen delar som vanligt med sig av sina spelplaner och vi är förstås nyfikna på dina.

Jonny bevittnar en comeback

Pang! Boom! Krasch!

Den här lördagen blir något av en comeback för min far när det kommer till spelande. Efter att ha fått påtvingat sig spelet Porsche Challenge i födelsedagspresent någon gång i slutet av 90-talet så har han i princip inte rört ett spel, något som ändrades för några veckor sen då han upptäckte att man kunde köra en gammal Saab 96’a i Wreckfest (Ja, jag pratar ofta om det spelet)

Med denna gyllene möjlighet tog jag därför tillfället i akt och bjöd hem lite familjemedlemmar för att spela ovan nämnda spel över lite öl och gott snack. Kanske skrämmer jag slag på farsgubben med lite Mortal Kombat 11 med, vem vet?

När festen är slut och alla har gått hem tänkte jag slå mig ner i fåtöljen och ta mig an Icewind Dale, något jag ser mycket fram emot.

Johan äventyrar med katter och ordvitsar

Förstår inte riktigt hur bukten fick sitt namn.

Hösten har frambringat mängder av rollspel till recensionsbordet hos systersajten Switchbloggen, och jag betar av flera av de spel som har recenserats här under veckan. Jag har dock fått händerna på ett lite mer lättsamt rollspel för att blanda upp allvaret från Baldur’s Gate-samlingen.

Jag syftar då på Cat Quest II, där kampen mot kraftfulla fiender är nästan lika stor som kampen mot den tsunami av ordvitsar som sköljer över spelaren. Kanske hinner jag även klämma in lite Control (8/10), då det känns som att det kan bli aktuellt när vi summerar spelåret om bara ett par månader.

Jesper lär ut krig

Juna överväger om hon ska använda batongerna i skjuta- eller slåläge.

Jag fortsätter mitt äventyr med den nykokta militärläraren Rean Schwartzer i det eminenta The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel III (10/10). Kortspelet, som i praktiken är en bisyssla, är så bra att det borde få ett eget spel, och precis som i Final Fantasy VIII (9/10) och The Witcher 3: Wild Hunt (9/10) lägger jag kanske lite för mycket tid på det.

Jag köpte även pusselspelet Doodle Devil på den pågående Halloween-rean och där är det lätt att kombinera några element när det finns ett par minuter över. Det blir sidospelet om jag känner att det varken finns tid eller engagemang för Trails.

Vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Alestes Alestes
  2. Quint Quint
  3. Marcus

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.