Vad spelar du i helgen? [Vecka 4 2018]

Jag tror minsann att jag ska sluta skriva att veckan har gått fort och att det redan är helg igen, då det verkar som att tiden bara går ännu snabbare varje gång jag yttrar mig om företeelsen. Jag kanske ska börja ljuga och påstå att jag har upplevt den långsammaste veckan i mitt liv istället?

I vår PlayStation-värld har det dock börjat röra på sig ordentligt och det ska bli riktigt spännande att se hur spelåret 2018 ter sig jämfört med förra årets bombardemang av kvalitetsspel. I redaktionen har vi en del mastodontuppdrag att plöja igenom redan nu, och fler lär det bli inom en snar framtid!

Nu lyfter vi på locket och ser efter vad som kokar i helgen för våra skribenter. Du är mer än välkommen att avslöja dina spelplaner du med.

Jerry bekantar sig med Noctis och gänget

Det är bara melodin till Bröderna Cartwright som fattas inför denna ridtur med gigantiska kycklingar!

Under året har det varit födelsedagsfiranden flera helger i rad, så det ska bli en lättnad att koppla av med lite spel utan några måsten. Jag har påbörjat min genomspelning av Final Fantasy XV (8/10), som jag köpte på senaste Black Friday-rean. Efter lite träning av spelets stridstekniker och kontroller, ska jag försöka lära mig mer om prins Noctis och hans tre manliga kollegor iklädda svarta utstyrslar som skulle göra Johnny Cash avundsjuk.

Jag har även tagit upp Overwatch (8/10) igen efter ett långt uppehåll, och den senaste uppdateringen får mig sugen på att låsa upp flera nya kostymer. Troligtvis blir det en del viftande med Jasons machete i Friday the 13th: The Game (8/10) också.

Martin flyr till den virtuella rymden

Jo, men det ser ju faktiskt ut som ett flipperspel lite grann!

Jo, men det ser ju faktiskt ut som ett flipperspel lite grann!

Jag tänkte tillbringa delar av helgen åt mitt recensionsprojekt StarDrone VR; ett spel som säger sig blanda flipperspel, Breakout, action och att samla föremål. Beskrivningen låter helt galen och självklart måste jag ju prova detta unika spelkoncept.

Jag har även blivit sugen på att spela klart något riktigt gammalt spel som ligger djupt nere i skämshögen. Valet står mellan The Order: 1886 (7/10) och Homefront: The Revolution (5/10), vilket fått en drös med uppdateringar och nu sägs vara riktigt njutbart att spela.

Jesper drömmer sig tillbaka till 90-talet

Vithårig tonårspojke, svarthårig flicka, soldat och en robot. Jodå, det är ett japanskt rollspel…

Jag har girigt roffat åt mig redaktionens recensionsexemplar av Lost Sphear. Det är en andlig uppföljare till I Am Setsuna (6/10) och är inspirerat av 90-talets japanska rollspel som Chrono Trigger och Final Fantasy-serien. Det klassiska ATB-stridssystemet är givetvis med och det ska bli riktigt kul att se om det blir en ren nostalgitripp eller om det kan bjuda på några överraskningar.

Mina andra spel får stå åt sidan för detta, även om jag är sugen på att gå tillbaka till Until Dawn (9/10) och testa några andra beslut för att nå nya berättelsetrådar.

Men nu till den stora frågan; vad spelar du i helgen?

3 kommentarer
  1. Quint Quint
    • Jesper Pettersson Jesper Pettersson
      • Quint Quint

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.