Vad spelar du i helgen? [Vecka 37 2017]

Jaha, där gick ännu en vecka till handlingarna. Nu börjar det verkligen märkas att hösten är i antågande, inte bara när det kommer till mängden spel som släpps utan även i naturen. Som tur är finns det ju ett inomhusevenemang i form av Comic Con att tillgå under denna gråmulna helg. Vi hoppas att få se några av er där – se till att hälsa om ni ser oss!

På spelfronten trängs denna vecka de något mindre giganterna med varandra. Den 30 år (!!) gamla spelserien Ys har nu fått ett efterlängtat tillskott i och med Ys VIII: Lacrimosa of DANA. Sportspelen invaderar totalt och erbjuder mängder av olika upplevelser från frenetiskt basketlir till fotboll, ishockey, rally och banracing.

Om du inte kommer till Comic Con, kanske du har bokat upp helgen för spel?

Martin umgås med chefen, Pamela och Miku

Kommer jag att få se Hatsune Miku på Comic Con i år?

Kommer jag att få se Hatsune Miku på Comic Con i år?

Nej, även om Pamela Andersson äntrar Comic Con under helgen och signerar autografer, känner jag inte något stort behov av att betala pengar för hennes namnteckning. Däremot hoppas jag kunna tillbringa några timmar på mässgolvet tillsammans med Johan och Jesper. Kanske får vi stå och köa till något spel tillsammans och under tiden utbyta underhållande observationer om spelindustrin?

Om det bjuds någon fri speltid, kommer jag att tillbringa några timmar till med Hatsune Miku. Jag körde igenom några gamla hitlåtar i helgen och kände direkt att mitt vocaloidbehov vaknade till liv igen!

Jesper går på Comic Con

Stop! Hammer time!

När det utannonserades att Comic Con ska ha spelfokus blev jag riktigt glad och när utställare och deras spel började dyka upp blev jag ännu gladare. Det är framförallt tre spel jag ser fram emot lite extra att få testa under helgen.

Det jag ser fram emot allra mest att få testa är utan tvekan Assassin’s Creed: Origins i Ubisofts monter. Från all förhandsinformation vi har fått och de spelmoment som avslöjats känns det som en nystart för serien och jag tycker att pausen med de årliga inkarnationerna har byggt upp ett sug och gjort att det känns mindre slentrianmässigt.

Det andra spelet jag köar för blir Ni No Kuni II i Bandai Namcos monter. Det första spelet var ren magi och möjligheten att få spela ett rollspel i en Studio Ghibli-film är en känsla som sitter i länge.

Det tredje spelet jag ser fram emot att få klämma och känna på är Middle-Earth: Shadow of War i Warner Brothers bås. Jag hade aldrig vågat hoppats på att det skulle dyka upp ett såpass bra licensspel i Tolkiens värld som föregångaren och denna uppföljare känns om möjligt ännu bättre.

Slutligen blir det svårt att hålla fingrarna borta från en konkurrerande konsol och ett nytt spel med en mustaschbeprydd herre med röd keps, men att nämna det här är väl lite som att svära i kyrkan…

Jerry leker i skogen tillsammans med Jason

Inga ungdomar? Har de åkt till Comic-Con, månntro?

Jag tänker inte närvara på årets Comic-Con eftersom det nalkas bröllop om en månad och därmed uteblir resan till Stockholm denna gång. Dock tänker jag spela ändå i helgen och givetvis blir det en resa till Crystal Lake tillsammans med Jason i Friday the 13th: The Game (8/10), som vanligt.

Jag funderar även på att fortsätta min platinajakt i helgen. Det är trots allt snart oktober och tiden börjar bli knapp om jag ska hinna ta de blålackerade pokalerna innan året tar slut.

Vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.