Vad spelar du i helgen? [Vecka 33 2017]

Jaha, då var sista semesterveckan slut för min del! Jag ska dock inte klaga eftersom jag fått uppleva väldigt mycket nytt under månaden som har gått. Istället för att sitta och spela hela tiden, har jag upplevt Rom, läst ett antal böcker och även hunnit med att väcka liv i mitt slumrande intresse att bygga byggmodeller.

Som ni säkert har märkt, har höstvindarna börjat sätta igång ordentligt och då menar jag främst de spel som har anlänt eller inom kort kommer oss PlayStation-fantaster tillhanda. Det känns som att den ena topptiteln avlöser den andra och för oss som försöker ligga i framkant blir det lätt ångestfyllt emellanåt, även om det är en sann glädje att spela och skriva om spel för er.

Eftersom det är fredag, tänkte vi höra efter om det finns några planer på spel i helgen. Vi börjar med redaktionen här på bloggen…

Jesper återvinner mördarmaskiner

Metroidvania med inslag av bullet hell.

Jag har fått den stora äran att recensera Housemarques senaste alster; actionrökaren Matterfall. Precis som med den finska utvecklarens tidigare spel får vi en klassisk spelupplevelse som moderniserats och förnyats. Mina åsikter om spelet kommer inom kort i en recension.

Jag är alldeles i slutet av Mages of Mystralia och räknar med att skriva en recension under nästa vecka. Bortsett från recensionsspelen är skämshögen större än någonsin och det finns så mycket bra spel att välja på. Jag tror dock att jag kommer att motionera min VR-hjälm lite mer. Jag testade Farpoint med Aim-kontrollern tidigare i veckan och imponerades över vilken inlevelse det blir när det känns som om jag har ett riktigt gevär i händerna. Stressen är total när en facehugger-kopia bokstavligen flyger mot mitt ansikte. Om hjälmen kopplas in blir det mer Farpoint eller de första stapplande stegen i skräckhuset i Resident Evil 7: Biohazard (9/10).

Precis som för Martin är den här helgen målsnöret för min sommarsemester och nästa vecka blir det PlayStation Vita på tåget igen och Tokyo Xanadu står på tur.

Martin umgås med Stygga Hunden

Jag misstänker att jag kommer att bli lika traumatiserad denna gång...

Jag misstänker att jag kommer att bli lika traumatiserad denna gång…

Uncharted: The Lost Legacy (8/10) gav mig blodad tand när det kommer till Naughty Dogs spel och därför tänker jag ta mig an två av deras andra verk i helgen. Jag spelade aldrig klart Uncharted 4: A Thief’s End (10/10) och tänker därför starta om min genomspelning av det, samtidigt som jag varvar lite med The Last of Us: Left Behind (10/10), vilket jag plockade upp på sommarrean.

Jag kommer även att ströspela 7 Days to Die (7/10) för att fortsätta min till synes eviga strävan mot en platinatrofé. Nu är det snart bara 500 zombier kvar att nedgöra innan jag kan påbörja nästa jobbiga uppdrag.

 

Nu till den stora frågan: vad spelar du i helgen?

2 kommentarer
  1. Quint Quint
  2. Alestes Alestes

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.