Vad spelar du i helgen? [Vecka 33 2014]

Sakta men säkert börjar vi närma oss spelhösten, och även om det inte är fullt ös på spelsläppen än har det faktiskt dykt upp en del bra spel denna sommar ändå. Det är dessutom mindre än en månad kvar till en av årets största lanseringar – närmare bestämt Destiny – och det är säkert inte bara jag som ser fram emot detta mycket lovande spel. Innan dess är det dock dags att kika på vad vi spelar i helgen.

Johan tampas med djävulen – igen

Helvetet har slutligen frusit till is.

Helvetet har slutligen frusit till is.

Nästa vecka är det dags för Diablo III: Ultimate Evil Edition att släppas till PlayStation 3 och PlayStation 4, och stora delar av min helg kommer att tillbringas med PS4-versionen. Mina tankar om spelet kommer ni förmodligen att kunna läsa någon gång under nästa vecka.

Utöver en rejäl dos av actionrollspel ska jag försöka bli klar med Lost Planet 3 som jag påbörjade för ett tag sedan. Jag hade väldigt låga förväntningar på spelet med tanke på utvecklaren och det lite svala mottagandet spelet fick vid lansering, men trots att det är ganska generiskt är det inte utan underhållningsvärde.

Simon löser djävulska mordgåtor

Hård, vit detektivsnubbe kring 40 som röker, fäller one liners och mumlar? Check.

Hård, vit detektivsnubbe med skäggstubb som röker, fäller one liners och mumlar? DING DING DING!, låter stereotypmätaren.

Det högst suspekta mordgåtespelet Murdered: Soul Suspect (7/10) har sugit tag i mig ordentligt. Trots klyschiga karaktärer och klen spelmekanik lockar stämningen och berättelsen. Just nu är jag gissningsvis en bit över halvvägs in och ska försöka beta av de sista timmarna i helgen.

Dessutom är det ett av få spel där samlarföremålen faktiskt tillför något vettigt, så jag funderar så smått på att göra något så ovanligt som att plocka hem en platinum. Någon gång måste en väl lämna bottenskiktet av PSbloggens troféliga?

Martin ska ta studenten och bli kirurg

Jag kan inte se några potentiella problem med denna situation.

Jag kan inte se några potentiella problem med denna situation.

Sommarlovet är slut… Teddie, Rise, Yosuke, Kanji, Chie, Yukiko och jag träffades på en kulle häromkvällen för att titta på fyrverkerierna innan skolan börjar. Det är med andra ord dags att återvända till Yasogami High School och försöka avsluta det grandiosa, underbara äventyret i Persona 4 Golden. BubbelRegn har retats länge nog med sina animeserier om Personaserien så nu är det dags att slutföra spelet så jag kan kasta mig in i den tecknade fortsättningen!

Jag spelar också Surgeon Simulator, ni vet det där spelet där man ikläder sig rollen av en enarmad, fumlig kirurg som har en tendens att tappa sin klocka i patientens öppna kropp. Redan nu kan jag säga att jag har förlorat fler patienter än klockor men jag har i alla fall lyckats avancera så att jag får utföra hjärntransplantationer! Snart får ni läsa vad jag tycker om det galna spelet, förutsatt att jag inte börjar göra organtransplantationer på mig själv…

Det är vad vi ska spela – vad spelar du i helgen?

10 kommentarer
 1. Jonas Aronsson Jonas Aronsson
  • Simon Campanello Simon Campanello
 2. motz motz
 3. Mac_da_man
 4. Quint Quint
  • Johan Lindros Johan Lindros
   • Quint Quint
    • Galten
 5. motz motz

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.