Vad spelar du i helgen? [Vecka 3 2019]

Vintern visade sin iskalla sida den här veckan, med rikliga snömängder följt av en bitande kyla som kröp under min frusna hud. Tack och lov för en värmande kopp av dryck som håller undan Kung Bore!

Den här veckan har gått i rollspelens tecken på bloggen. Tales of Vesperia Definitive Edition (8/10) och YIIK: A Post-Modern RPG (8/10) må vara olika, men båda utger sig vara två imponerande rollspel värda att titta på. Men nu berättar vi om våra spelplaner i helgen!

Martin har högtflygande planer

Här var det ödsligt…finns det en bonfire i närheten?

Nu helgen får jag besök av min mor, men hoppas ändå att kunna avvara några timmars spelande. På recensionsbordet ligger nämligen två titlar; Ace Combat 7: Skies Unknown samt Vane. Det blir med andra ord höghastighetsjakter i skyarna, blandat med långsamma vingslag.

Jag tror inte att jag kommer att hinna med att spela mer, men om det nu ändå skulle tillkomma någon timmes fri tid, misstänker jag att den tillbringas i Dark Souls III (10/10). Och jag som sade att jag skulle ta en paus från Souls-serien…

Jerry jagar troféer bland generatorer

Men mormor, vilken torr hy du har!

Mitt samlande av troféer i Dead by Daylight går väldigt bra, just nu är runt 70 av spelets 110 pokaler i mitt ägo. Jag har fokuserat på att vinna matcher med enbart karaktärernas tre särskilda förmågor aktiverade. Jag är klar med överlevarna och kan nu fokusera enbart på mördarnas Adept Trophies. Frågan är om jag kan få en perfekt seger med The Pig innan helgen är över?

Efter att jag klarat av Smoke and Sacrifice (7/10), återstår det endast två troféer till platina. Men jag slarvade bort chansen till en av dessa. Ett viktigt sidouppdrag gick förlorat när jag genomförde en avgörande handling i spelets slutskede, och belöningen i form av en trofé försvann. Dags för revansch!

Johan galopperar vidare i vilda västern

Förr i tiden behövde inte hästar följa tyngdlagen.

Sedan årsskiftet har jag varit hopplöst förlorad i Red Dead Redemption 2 (9/10), och detta är inget som ser ut att ändras denna helg heller. Närmare 80 timmar är avverkade och jag har kommit en bit in i fjärde kapitlet.

Både ton och stil börjar här skilja sig lite jämfört med tidigare delar av spelet, men det har inte hindrat mig från att drunkna i sidospår. I likhet med Assassin’s Creed Odyssey är Red Dead Redemption 2 ett spel som ska avnjutas i makligt tempo för att insupa miljön, och det är ypperlig avslappning efter en stressig dag.

Vad ser du fram emot att spela i helgen?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.