Vad spelar du i helgen? [Vecka 3 2014]

Den första snön har kommit till Skåne. Och tro det eller ej – den låg faktiskt kvar över natten. Det är ett tillräckligt starkt argument för att inte gå ut, utan istället frottera sig i spelande hela helgen. Nu är det fortfarande lite tomt på nya spelsläpp, så det blir kanske lite spel ur skämshögarna eller julklappshögen? Vi berättar vad vi tänkte spela i helgen.

Fredrik spelar om sin själ

Yep

Det gör ont när själar går förlorade.

Jonas har ju påbörjat ett projekt nyligen – att jaga troféer. Jag tänkte följa med på det tåget lite, men istället för att plocka de enklaste spelen, där tiden till en ny, färsk platinatrofé är så kort som möjligt tänkte jag istället avsluta ett par gamla spel där jag aldrig nått fram till målet. Först ut är den amerikanska utgåvan av Demon’s Souls. Jag nådde halvvägs till platinan när jag spelade det som mest, mestadels för att jag strax efter den europeiska releasen började spela den versionen istället (och fick en platina, ha!).

Nu är tiden så kommen att sona för gamla synder, och jag letar just nu febrilt efter en Pure Bladestone. Tillsammans med så många andra arga fantomer. Igår lyckades jag plocka ett par troféer relaterade till vapenbyggande, så nu saknas det inte så fasligt många innan jag är i mål.

Simon spelar om brustna hjärtan

Nu längtar jag bara tills jag får flyga drake.

Simon längtar framförallt efter att få flyga drake.

Det blir inga platinatroféer för min del, inte den här helgen i alla fall. Jag passade på att skaffa charmiga Ni No Kuni: Wrath of the White Witch från PSN-rean och genren troget verkar det här japanska rollspelet vara ett stort projekt. Några timmar in är jag fortfarande lite skeptisk; det må se gulligt ut, men det verkar ha tagit stridsnötandet till en helt ny nivå.

På tal om stridsnötande har jag startat på ny kula i Dragon’s Dogma: Dark Arisen också. När grundspelet släpptes kom jag inte speciellt långt innan något stort och obehagligt åt upp mig, men kanske har nerverna lugnats lite under de gångna åren?

Johan spelar om månrikets öde

Johan skulle ge sitt huvud för att återfå sina sparfiler till Dark Souls. Istället blir det dockteater på schemat.

Johan skulle ge sitt huvud för att återfå sina sparfiler till Dark Souls. Istället blir det dockteater på schemat.

Den fortsatta torkan på spelfronten denna månad gör att jag även denna helg kommer att försöka beta av lite äldre spel. Min ursprungliga tanke var att jag skulle plocka upp Dark Souls igen, men eftersom min sparfil tydligen inte riktigt fungerar längre fick jag skrota dessa planer eftersom jag inte är sugen på att börja om från början.

Jag kommer istället att starta upp det charmiga plattformspelet Puppeteer som jag införskaffade för en billig peng under PSN-rean runt nyår. Jag blev såld på demoversionen som släpptes i samband med spelet i september och det ska bli väldigt intressant att se om resten av spelet håller samma höga klass.

Det är vad vi har för oss, men nu vill vi veta vad du spelar i helgen?

4 kommentarer
  1. raleishi
  2. Quint Quint
  3. Dovid
  4. BendAr

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.