Vad spelar du i helgen? [Vecka 29 2018]

Trots olidlig värme och torka, åtminstone i Stockholm, har vardagen släpat sig fram till ytterligare några dagars ledighet. Helgen är äntligen här igen och i och med det, ett antal lediga timmar som står till förfogande för spel, lättja eller andra lustfyllda aktiviteter.

Jag antar att många av er lämnar PlayStation-konsolen kall och inaktiv under ledigheten, men förmodligen finns det några eldsjälar runt om i landet som ändå kämpar på i hettan. Kanske handlar det om en sista insats inför en åtråvärd platinatrofé, eller kanske några matcher online för att fördriva tiden. Oavsett vad, vet jag att vi har planer för helgen som inkluderar PlayStation 4-konsoler vars fläktar tjuter för att hålla kretsarna kalla, bara för att spela.

Martin utökar Evermore och är skräckslagen

Bara möjligheten att återbesöka miljöerna gör mig glad igen!

Bara möjligheten att återbesöka miljöerna gör mig glad igen!

Efter att ha fått nys om att Jerrys hustru erhållit den åtråvärda platinatrofén i Ni No Kuni II: Revenant Kingdom (9/10), blev jag inspirerad och fortsatte spela detta underbara spel. Jag har fortfarande en hel del troféer att låsa upp innan jag är klar, men jag njuter varje timme som jag spelar.

Fokus för helgen består dock i att börja spela (och rent mentalt överleva upplevelsen i) The Persistence. Det är ett spel som utspelar sig i en Science Fiction-miljö och som verkar vara en överlevnads-skräckis. Jag avskyr spänningen som dessa titlar erbjuder och jag vågar inte tänka på hur det ska gå då denna levereras i VR-format…

Jerry inleder sin semester med ett besök i sommarlägret

Detta är inför vad som komma skall i Jasons shishkebab.

Efter en intensiv period i arbetet de senaste veckorna, är det dags för min semester. Jag kommer med största sannolikhet att tillbringa flera sommarnätter med tv-spel, vilket ger mig ett gyllene tillfälle att återuppta min platinautmaning. Jag har intensivt nött flera matcher med Jason i Friday the 13th: The Game (8/10), i dagsläget återstår endast 320 omgångar innan platinan dyker upp.

Jag kommer också att underhålla min fina bunker i Fallout Shelter under helgen.

Johan får (kanske) djävulen att gråta

En av de flera vidriga bossarna i spelet, innan hon får möta sitt öde.

Av en händelse startade jag upp Ninja Theorys lysande tolkning av Devil May Cry nyligen, och det visade sig att det erbjöd precis vad jag behövde för tillfället. Mycket action, ett ruskigt väldesignat stridssystem och ett soundtrack som inte går av för hackor. Många har vädrat sin avsky mot detta spel, då det inte är en karbonkopia av vad originalspelen erbjöd, men jag anser personligen att det mycket väl kan vara det starkaste spelet i serien.

När jag inte slaktar demoner pusslar jag med mitt mötesschema för Gamescom. Jag kommer att vara på plats i år, och jag har redan nu ett nästan smockfullt schema, med massor av intressanta spel. Med en månad kvar till mässan börjar jag redan nu känna mig rejält taggad.

Vad spelar du i helgen?

Ett svar
  1. Jesper Pettersson Jesper Pettersson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.