Vad spelar du i helgen? [Vecka 26 2021]

Vi har nu tagit steget in i en ny månad, och även om vi har sluppit värmeböljor i nivå med vad som pågår i nordvästra USA och den kanadensiska västkusten har det varit gott och väl tillräckligt för min smak. Men med hjälp av fläktar och välkylda drycker är det förstås fortfarande möjligt att avnjuta en spelsession eller två.

Juli brukar traditionsenligt vara en ganska lugn månad på spelsläppsfronten, men det finns ju en till synes aldrig sinande skämshög att plocka ifrån om de nya spelen inte skulle passa. Innan du får möjlighet att dela med dig av dina helgplaner kan du läsa lite om vad som pågår i redaktionen.

Johan återvänder till gamla fantasier

Även om platinatrofén i Snowrunner (7/10) nu är bärgad genom många lerpölar och snödrivor kommer jag fortfarande att återvända sporadiskt till mina kära lastbilar, för jag har ju fyra fina expansioner att utforska också. Kombinationen av ljudböcker eller poddar och Snowrunner är och förblir oslagbar avkoppling. Huvudsakligen kommer jag dock att återvända till Final Fantasy XIII i hopp om att kunna slutföra min genomspelning av seriens huvudinslag någon gång under min livstid.

Jesper räddar fortfarande världen

Jag pusslar hjärna en gång till.

Min tro att jag skulle kunna nöta de sista troféerna i Marvel’s Avengers (7/10) var helt fel och jag tragglar vidare även om jag närmar mig den eftertraktade platinan steg för steg. Precis som jag sa förra helgen hade jag tänkt plocka upp Final Fantasy VII Remake (9/10) på PlayStation 5 efteråt, men nu när AI: The Somnium Files har fått en uppföljare utannonserad tänkte jag plocka upp det första spelet på rean och spela om det på PlayStation då jag spelat det på en annan plattform tidigare.

På det hela taget blir det nog lite mindre spelande än vanligt då det ska firas både födelsedag och bröllopsdag under helgen också.

Fredrik återbesöker nygammal mark

Teer Fradee ser ut som förr, fast kanske mer högupplöst

Jag passar på att dyka tillbaks ned i Greedfall (8/10), dels för att ta en titt på The De Vespe Conspiracy, dess första (och enda?) expansion, men även för att känna lite på PS5-versionen. Recension av expansionen kommer inom kort, och jag måste säga att det är rätt trevligt att återbesöka Greedfall. Det är fortfarande ett spel som håller en hög klass rent storymässigt. Ambitionerna från Spider var kanske lite för höga och allt i spelet är kanske inte i toppklass. Laddningstiderna är dock rejält förbättrade i den uppgraderade versionen och det ser helt klart bättre ut i högre upplösning och med stabilare bilduppdateringsfrekvens.

Vad tänker du spela i helgen?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.